SİYASET HABER'LERİ

MHP 3 İLE İTİRAZ ETTİ !

MHP 3 İLE İTİRAZ ETTİ !

MHP

MHP’den Flaş İtiraz!
Yerel seçimlerin ardından MHP’den de üç ile itiraz geldi. Seçimin başa baş geçtiği Iğdır, Kastamonu ve Kütahya oylarının yeniden sayılması istendi.
MHP’den Flaş İtiraz!

MHP dün YSK’ya başvurarak 3 ilde oyların yeniden sayılmasını istedi. Özellikle Kastamonu’da seçimi çok az bir oyla kaybeden muhalefet partisi, ili yeniden yapılacak sayım sonucu kazanacağına inanıyor. MHP ayrıca Iğdır’da ve Kütahya’da da seçim sonuçlarına itiraz etti.

MHP Milletvekili Alim Işık ile Kütahya’da oy oranını katlayan ve başarılı bir sonuca imza atan MHP burada da küçük bir farkla kaybetmişti.

MHP’nin bir itirazı da BDP’nin Belediye Başkanlığını yeniden kazandığı Iğdır’a geldi. Parti burada da oyların yeniden sayılmasını talep etti.

IŞIK YÜZDE 16’DAN ALDI 47’YE TAŞIDI

Vatan’ın haberine göre, MHP Doğu illerinden Kars’ı alarak moral bulurken, Iğdır’da uzun süre önde götürülen yarışı BDP’nin kazanması partilileri üzdü. Bir başka üzüntü ise Kastamonu’nun 325 oyla kaybedilmesi oldu.

MHP Kütahya’da da büyük bir farkı kapatmasına karşın seçimi alamadı. MHP Milletvekili Alim Işık, daha önce yüzde 16’larda olan oy oranını yüzde 47’nin üzerine taşıdı, ancak çok az bir farkla seçimi kaybetti. MHP’nin milletvekili adayları Muğla’da Mehmet Erdoğan, Aydın Ali Uzunırmak, Bursa Osmangazi’de Necati Özensoy’da yarışı kazanamadı.
Kars belediyesini Murtaza Karaçanta ile alan MHP, Manisa Büyükyehir Belediye Başkanlığı’nı da korudu.

MHP’nin ilçe belediye sayısı Ankara’da 5’ten 3’e düştü. Mevcut belediye başkanı Enver Demirel ile Etimesgut’ta yeniden seçim kazanan MHP, Evren, Gölbaşı, Kızılcahamam ve Nallıhan belediyelerini kaybetti, Polatlı’da seçimi kazandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL