GENEL

Memur’a Temmuz Zammı yok

Memur’a Temmuz Zammı yok

MEMUR

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, memura ilk kez Temmuz’da zam verilmeyeceğini belirterek, “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, hükümetle anlaşarak memurların emek ve alın terini pazarlayan sözde konfederasyon ve hükümetin tutumunu kınamaya devam edeceğiz. Enflasyon farkı taleplerimizi yıl sonuna kadar eylemlerimizle sürdüreceğiz” dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “Son yıllarda hükümetin enflasyon hedefinin tutmaması nedeniyle memurlar her yıl enflasyon farkı alıyordu. Ancak, hesap bilmeyen konfederasyon yüzünden bu yıl memurlar mağdur olmuştur” dedi.

Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Fahrettin Yokuş yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere 2013 yılında 2014-2015 yılları arasında geçerli olmak üzere imzalanan Toplu Sözleşmeye göre; 2013 yılı için sadece 123 TL seyyanen zam artışı yapıldı. Hükümetin önerdiği zam teklifinin de altında olan 123 TL’de ısrar eden sözde memur sendikası, memurlar için enflasyon farkını da istemedi.

Her sene imzalanan Toplu Sözleşmeye göre enflasyon farkı alan memur, bu sene yaklaşık 480 TL’lik enflasyon farkını alamayacak. 2014 yılı Ocak ayında yapılan 123 TL’lik seyyanen zam, memura %5,2 oranında yansımıştı. TÜİK verilerine göre, tüketici fiyatlarında 2014 yılının ilk 6 ayında % 5,7 artış gerçekleşti. Kısacası memurun aldığı zam, ilk 6 ayda eridi.

Son yıllarda hükümetin enflasyon hedefinin tutmaması nedeniyle memurlar her yıl enflasyon farkı alıyordu. Ancak, hesap bilmeyen konfederasyon yüzünden bu yıl memurlar mağdur olmuştur. Temel ihtiyaçlara yapılan zam, vatandaşın hayatını idame ettirebilmesini zorlaştırmaktadır. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Torba Yasa’da da memura enflasyon farkı çıkmadı.

ENFLASYON FARKI YOK

Bilindiği gibi, tarihinde ilk defa memurlar Temmuz Ayı’na zam artışı olmadan girmektedir. Bu yıl ki enflasyonun yıllık % 9 – 10 civarında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Bu durumda yıl başında memurlara yapılan %5,2 ortalama zam artışının, yıllık enflasyonun yarısını ancak karşılayabileceği, Temmuz ayından itibaren oluşacak enflasyon artışlarında memur enflasyon altında ezilecek ve kesesinden harcayacaktır. 15 Temmuz’da maaş alacak memurlar, ilk defa zamsız maaşla yüz yüze kalacaktır.

Konfederasyonumuzun enflasyon farkı taleplerine Sayın Bakan Faruk Çelik, ” memura ek zam verilmesiyle ilgili bir çalışmamız yok ” şeklindeki sözleriyle, sözde konfederasyonla yapılan 2014 yılı Toplu Sözleşme anlaşmasına bağlı kalacaklarını ifade ederek, hükümetin de enflasyon farkı talep eden kamu görevlilerine duyarsız kalacağı görülmektedir.

TÜRKİYE KAMU-SEN ENFLASYON FARKI TALEBİNİ EYLEMLERİYLE SÜRDÜRECEK

Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, hükümetle anlaşarak memurların emek ve alın terini pazarlayan sözde konfederasyon ve hükümetin tutumunu kınamaya devam edeceğiz. Enflasyon farkı taleplerimizi yıl sonuna kadar eylemlerimizle sürdüreceğiz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL