yazarlar

Memur emeklisi üvey evlatmı?

Memur emeklisi üvey evlatmı?

Memur emekli’lerine seyyanen zam yok!

Seçim öncesi tüm emeklilere verileceği vaad edilen 100 tl seyyanen zam memur emeklisine verilmeyecek.!Hükümet kanadı seçim öncesi vaadini unutarak,tüm emeklilere verileceği vaad edilen seyyanen zam sözü mecliste değiştirlerek, sadece Bağkur ve SSK emeklisine verilmesi kararı alındı.Memur emeklisine yapılan bu haksızlık ne hikmetse sendikalar tarafından güçlü bir sesle dile getirilmiyor.Bu durumdan,şikayetçi,Memur ve emeklisi,üzgün olarak,”bizler üvey evlatmıyız”sorusunu kendilerine soruyordur.Bizde diyoruzki”Memur emeklisi üvey evlatmı”?

Bilindiği gibi;seçim öncesi,tüm emeklilere aylık 100 lira seyyanen zam ile yıllık 1.200 lira zam AKP’nin emeklilere verdiği bir vaaddi..
Oysa CHP ve MHP iktidara gelmeleri halinde,her emekliye yıllık iki maaş ikramiye vermeyi vaat etmişti. Bu vaade inanan emekliler, 1200 liralık yıllık artış, iki maaş ikramiyeden daha iyidir diyerek, oyları büyük oranda, iktidar partisine verip 4. kere iktidara getirmişti.Sonuç mu?

AKP benimde içinde olduğu kamu emeklilerini bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştır!! bu tutumlarıyla emeklileri ayrıştırıp, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, ocak ayında yapılacak zamma ilaveten ayda 100 TL daha seyyanen ödeme yapılmasına karar verip, memur emeklilerine dirseğini göstermiş oldu!..
AKP Eskişehir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyesi Emine Nur Günay, söz konusu ödemenin yapılmasına ilişkin önerge hazırladı. Önerge Gelir Vergisi, KDV ve bazı kanunlardaki uygulama sürelerini uzatan yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerine dağıtıldı.
AKP’li Günay, önergeyi komisyona sundu ve önerge kabul edilerek, komisyondan geçti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, 2016 yılının ocak ayında yapılacak zamma ilaveten ayda 100 TL daha seyyanen ödeme yapılacak.
Memur emeklileri mi?Tabiki, her zaman olduğu gibi gene unutuldular!..
Canım onlar toplu olarak AKP’ye oy vermedikleri için onlara yapılacak seyyanen zam, bir başka bahara kaldı!
Gördüğünüz gibi, her emekli için verilen söz, kısa sürede değiştirilip, SSK ve Bağ-Kur emeklisine dönüştü.
Memur emeklileri zaten daha önce birkaç kez malum sendikanın imzaladığı sözleşme nedeniyle kazık yemişti. Bir kazık da enflasyon farkından yiyeceğini daha önceki uygulamalarda olduğu gibi devam edecek.Nasıl olsa seçim bitti!artık onlara ihtiyaç yok !!..”Peki; bu durum adalet ve hakkaniyetle duygularıyla uyuşuyormu”? Onuda,AKP li yetkililere sormak gerekir!..

Gördüğünüz gibi memur emeklilerinden seçim öncesinde söz verilmesine rağmen,100 liralık zam esirgenmiştir.Bu ayrımcılık Memur emeklisini derinden yaralar niteliktedir.Bunuda,İktidar yetkili’lerine hatırlatırız.benim’de içinde olduğum Memur emeklileri,yapılacak ilk seçimde bu alacağı “mahsup edeceğinden” kimsenin kuşkusu olmasın.!

Yapılan toplu sözleşme’de bile memur, emeklisi ve memur budanmıştır!.. 5 milyona yakın memur ve emeklisinin enflasyon farkından 1.87 düşüş olacağını, bunun imzalanan toplu sözleşmede sonradan eklenen bir madde.olduğunu’da ayrıca görmekteyiz!..Bu durum’da gösteriyorki; siyasi iktidarın,Memur ve emeklisine karşı indi bir düşünce içersinde olduğunu tahmin etmekteyiz..Saygılarımla.. Adem Kartal.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL