GENEL

Meclise Koruma Kalkanı !

Meclise Koruma Kalkanı !

TBMM’lisine Demir kubbe geliyor

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, başkentte Meclis’i ve önemli kurumları saldırılardan korumak için İsrail’in uyguladığı ‘iron dome’ adı verilen ‘demir kubbe’ sistemini önerdi.

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütü mensuplarının bombaladığı TBMM, yaralarını sararken diğer yandan başkent için olası yeni saldırılara karşı alınabilecek önlemleri belirlemeye çalışıyor.

Meclis’in giriş kapıları ve polis noktalarını güçlendiren TBMM yönetimi, girişlere ‘anti-terör’ bariyerleri yerleştirdi. Meclis şimdi ise benzer bir olayın tekrarlanmasına karşı alınacak önlemlere kafa yoruyor.

Habertürk’ün haberine göre; TBMM İdare Amiri ve AKP Milletvekili Salim Uslu, hava saldırılarına karşı Meclis’in tek başına düşünülmemesi gerektiğini söyledi. Hem devleti yöneten kurumların hem de devlet hafızasının Ankara’da bulunduğuna işaret eden Uslu, başkent için ortak güvenlik sistemi üzerinde durulmasını önerdi.

Uslu’nun önerisi ise İsrail’in hava saldırılarına karşı kullandığı ‘iron dome’ (demir kubbe) sistemi. Roketleri havada imha edebilen ‘iron dome’, İsrail’e 2010 yılında 375 milyon dolara mal oldu.(sözcü)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL