BİLİM&TEKNİK

Mazda RX-VISION,O BİR SPORCU!

Mazda RX-VISION,O BİR SPORCU!

mazada

Mazda Motor Corporation Mazda RX-VISION’u bugün Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Bu spor araç konsepti, Mazda’nın meydan okuyan ruhunu belki de en iyi yansıtan, yüksek teknoloji ileri nesil SKYACTIV-R rotary motorunu kullanıyor.

RX-VISION modeli, mükemmel oranlara sahip ön motor ve arkadan çeker sistemi ile sadece Mazda’dan gelebilecek bir gelecek “vizyonunu” yansıtıyor.

Rotary motorlar, geleneksel otomobil motorlarındaki karşılıklı pistonlardan farklı olarak, üçgen rotorların dönüş hareketiyle güç üretmeleri anlamında benzersizdir. Çeşitli teknik zorlukların üstesinden gelen Mazda, ilk kez 1967’de Mazda Cosmo Sport 110S ve daha sonra diğer modellerle birlikte rotary motor gücünü ticari olarak üretmeye başladı. Bunlardan en başarılısı, 1978 ve 2002 yılları arasında 800,000’den fazla üretilen ve en çok satan rotary motora sahip araç olma başarısını gösteren Mazda RX-7 oldu.

Sürekli olarak güç, yakıt ekonomisi ve dayanıklılığı geliştirmeye çalışan Mazda, 1991 yılında Mazda 787B modeli ile Le Mans 24 saat yarışını rotary motorlu bir araç ile kazanan ilk ve tek marka oldu.

Şu anda seri üretimde herhangi bir rotary model olmasa da, Mazda AR-GE faaliyetlerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Mazda, müşterileri için geleneklere baş kaldıran teknoloji ve direksiyon başındayken benzersiz SKYACTIV deneyimini sağlamaya olan bağlılığını ifade etmek için, ileri nesil rotary motor olarak SKYACTIV-R etiketini seçti.

Mazda Başkanı ve CEO’su Masamichi Kogai, “Bugün Mazda standında tanıttığımız vizyon hakkında sizlerle konuşmak için sabırsızlanıyorum. Mazda, müşterileriyle özel bir bağ kurmak ve onların tek markası olmak için yeni hedeflere doğru ilerlemeye devam ediyor.”

Tokyo Motor Show 30 Ekim – 8 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

RX-VISION, yeni nesil Rotary Motoruyla, içinde Mazda’nın Meydan Okuyan Ruhunu barındırıyor.

İşte muhteşem RX-VISION Spor Otomobil Konsepti formundaki Mazda’nın SKY ACTIV-R Rotary Motoru. Bu motor, Mazda’nın rotary motoru yakıt ekonomisi, emisyon performansı ve güvenilirlikte dönüm noktasına doğru attığı yeni ve önemli bir adımını temsil ediyor.

Mazda, rotary motorunu pazara başarıyla sunup seri olarak üreten tek otomobil üreticisi olarak, geleceği hedefleyen bu yeni konsept otomobili meydana getirmek için durmaksızın çalıştı. Mazda, döner gücü ilk defa 1967’de Mazda Cosmo Sport 110S ile pazara sundu ve bunu başka modeller izledi.

RX-VISION, önden motorlu arkadan çekişli sürüşe sahip bir spor otomobilinin tüm baş döndürücü proporsiyonlarıyla KODO- Hareketin Ruhu tasarım felsefesinin bir resmi olmuştur. Mazda’nın spor otomobil tasarımı tarihinde soylu ve gerçek bir hissi sürdürürken modern görünümleriyle öne çıkıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL