GENEL

Kışın Faturası 8 Milyar Lira!

Kışın Faturası 8 Milyar Lira!

LASED Başkanı Karataş,”Kış lastiği kullanımının bu yıl 6 milyon adete yaklaşacağını öngörüyoruz. Ticari hacminin ise 7 ile 8 milyar lira arasında olabileceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Otomotiv Lastik Satıcıları ve Servisçileri Derneği (LASED) Başkanı Mustafa Karataş, kar ve yağmur olmasa bile hava sıcaklığının ortalama 7 derecenin altında seyretmesi halinde kış lastiğikullanımının emniyet açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kışın meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğunun hatalı lastik kullanımından kaynaklandığına işaret eden Karataş, “Takılacak kış beykoz arac kiralama lastiğinin yük endeksi mutlaka yaz lastiğiyle aynı sınıfta olması gerekiyor. Hız endeksi ise yaz lastiğinden daha düşük olabilir, beykoz klima servisi lastik ölçülerinde yaz lastiğinden daha dar tabanlı bir lastik de tercih edilebilir.Trafik kazalarındaki araç kusurlarının yüzde 60’ı lastiklerden kaynaklanıyor. Lastik faktörünün önemi, trafik kazalarının azalması noktasında ortaya çıkmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Karataş, son beş yılda iyi bir çıkış yakalayan lastik sektörünün bu dönemde yüzde 28 büyüdüğünü belirterek, “2015 yılı verilerine göre yüzde 9 civarı büyüme gösteren lastik sektöründe 22 milyon adet lastik satıldığı görülmüştür. beykoz evden eve nakliyat Türkiye lastik sektörünün ticari hacmi ise yaklaşık 28 milyar liraya ulaşmaktadır.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL