SAMSUN&BÖLGE

Kibar: Fatsa’da Gönül’lere Gireceğiz

Kibar: Fatsa’da Gönül’lere Gireceğiz

AKP Fatsa Belediye Başkan adayı,İ.Etem Kibar,”Fatsa’da gönüllere gireceğiz” dedi.

Ak Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Kibar, katıldığı televizyon programında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.
Vatandaşa verilen her taahhüdün gerçekleşeceği anlayışı ile hizmete talip olduklarını ifade eden Kibar, özellikle de gönül belediyeciliği düsturuyla insanların gönüllerindeki yeri hızlı bir şekilde girecekleri konusunda iddialı olduklarını söyledi.
Ak Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Kibar Ziraat Odası Başkanlığı döneminde olduğu gibi Belediye Başkanlığı döneminde de siyasetin de gücüyle fındık üreticisine her zaman destek olacaklarını ifade etti.

İşte Ak Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Kibar’ın açıklamaları

BAŞARIMIZDAKİ SIR ODAMIZDA SİYASETİ İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ SIRADA TUTMAK OLDU
4 yılda Fatsa Ziraat Odası’nı istihdam dan büyümeye, ticarethaneden çiftçisine eğitim getirmeye, tesisleşmeye kadar Türkiye’de 822 oda içerisinde birinci sıraya getirdik. Bunları yaparken kurumumuza hiçbir zaman siyaset sokmadık. En sağcısından en solcusuna farklı düşüncelerden yönetimimiz vardı. Belki de başarımızda sır odamızda siyaseti her zaman ikinci üçüncü sırada kullanmamız oldu. Allah nasip eder de Fatsa Belediye Başkanı olduğumuzda yarında siyaseti bir kenara bırakarak tüm Fatsa’ya adaletli bir şekilde hizmet etmeyi hedefliyorum

“CUMHUR İTTİFAKI İLE FATSA’DA ALINABİLECEK EN MAKSİMUM OYU ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çok güzel bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Teşkilatımızla birlikte Fatsa’da dillere destan bir seçim çalışması yürüttüğümüze inanıyorum. Biz Cumhur İttifakı ile birlikte Fatsa’da alınabilecek en maksimum oyu almak için çalışıyoruz. Şuana kadar 4 binin üzerinde esnaf ziyaretinde bulunduk. Bir tanesinden bile olumsuz tepki almadık. Tüm vatandaşlarımız siyasete gelen sinerjinin ve enerjinin farkında. Bazı geceler 3-4 saat uyku ile sabah ediyoruz ama vatandaşlarımızdan gördüğümüz olumlu tepki sayesinde hiç yorgunluk hissetmiyoruz.

“CUMHUR İTTİFAKI ÜLKEMİZİN BEKASI İÇİN OLUŞTURURMUŞ OLDUĞU BİRLİKTELİKTİR”
Cumhur ittifakı bir seçim değildir, bu devlet büyükleri büyüklerimizin Ülkemizin bekası için oluştururmuş olduğu bir birlikteliktir. Liderlerimizin almış olduğu karara bizlerde uymak düşüyor Bu düşünceyle ülkemizde birlik beraberlik içerisinde güzel bir çalışma yapıyoruz Bununda seçim sonuçlarına ekstra bir güç olarak yansıyacağını düşünüyorum.

“DOKTOR HİLMİ GÜLER İLE BİRLİKTE ÖYLE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ Kİ”

Doktor Hilmi Güler Bey’in Büyükşehir Belediye Başkanlığına ismi açıklandığında bir Ordu’lu olarak gerçekten heyecanlandık. Hilmi bey geçmiş dönemlerde yapmış olduğu görevlere bakıldığında Ordu adına heyecanlanmamak elde değil. Onunla birlikte çalışmak bizleri de heyecanlandırıyor. Hilmi Güler ile birlikte öyle güzel çalışmalar yapacağız 100 sene sonra evet bu projeler Hilmi bey ve İbrahim Ethem Kibar zamanda yapılmıştı diyecekler. Hilmi bey siyaset üstü bir isim. Bugün herkesin siyaseti bir kenara bırakıp Hilmi Güler üzerinde Ordu’nun gelecekteki vizyonu, gelecekteki misyonu, geleceği ile alakalı hayallerin gerçekleştirebileceği bir 5 yıl ile karşı karşıya olduğunu görebilmelerini tavsiye ediyorum.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ DÜSTURU İLE HERKESİN MUTLU OLABİLECEĞİ FATSA İNŞA ETMEYİ HEDEFLİYORUZ.
Ziraat Odasındayken 17 bin çiftçimizden herhangi biri gecenin 2’sinde bile arasa telefonum ikinci çalmaya kalmadan açılırdı İbrahim Ethem Kibar herkesin gönül rahatlığıyla ulaşabileceği, herkesin iyi gününde kötü gününde olabileceği, tüm derdini sıkıntısını söyleyebileceği bir Başkan olacak. Önümüzdeki hafta projelerimizi açıklayacağız. Projelerimiz üzerinden nasıl bir başkanlık yapacağımız ortaya çıkacaktır. Adaletli, şeffaf gönül belediyeciliği düsturu ile şehrimizde yaşayan her insanın mutlu olabileceği bir Fatsa inşa etmeyi hedefliyoruz.

“YATIRIMLARIYLA TÜRKİYE’NİN HER TARAFINDA KONUŞULAN BİR FATSA HAYAL EDİYORUM”
Kırsal kesimde birçok mahallemizin sorunları ortak şehrimizin merkezi ile ilgili olarak da bu şehir de ticaret yapıyoruz bu şehirde şehrimize karşı duyarlılığımız üst sevide iyi günde kötü günde her zaman halkımızla beraberiz. Seçim çalışmaları kapsamında her gittiğimiz mahallede sorunları tek tek not alıyoruz. Yarın seçimi kazandığımızda yine bu mahallerimize teşekkür amaçlı gittiğimizde bu defa sorunların çözüm önerilerini birlikte konuşacağız. Bazı sorunların çözülememesi Büyükşehir Belediyemizin geçiş süreci nedeniyle gecikmelere neden oldu. Hilmi Güler beyin Başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte artık şehrimizde yolun suyun konuşulmadığı sosyal belediyeciliğin birçok projenin ve kalkınmanın üst düzeyde konuşulduğu bir Ordu bir Fatsa hayal ediyorum. Yatırımlarıyla Türkiye’nin her tarafında konuşulduğu bir Ordu bir Fatsa hayal ediyorum.
“BU SEZON BOL MAHSUL İLE FİYATLARIN 15 TL’NİN ÜZERİNDE BAŞLAYACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM”
Fındık denilince heyecanlanıyorum. 4 yıl boyunca fındık üreticilerimizin sorunlarını ve geleceğini raporlandırarak siyasilerimize sunmaya çalıştık karınca misali bir mücadele verdik mücadelelerimizin bazılarında dozajı kaçırdık dozajı kaçırmamızın amacı sesimizin siyasiler tarafından daha net bir şekilde duyulmasıydı. Geçtiğimiz sezon fındıkla alakalı yorgun ve üzücü bir sezon geçirdik az olan mahsulün sezon başında yeterli fiyata ulaşamaması çığlıklarımız mücadelelerimiz sonucunda TMO’nun müdahale alımı konusunda çok geç kalması üreticilerimizde belki de telafi edilemeyecek yara açtı. Vatandaşlarımız bize Kasım ayında müdahale alımı yapıldı evet sizler de bir mücadele verdiniz bunu biliyoruz bundan dolayı size çok kırgınız diye sitem ediyor. Bizlerde onlara dün olduğu gibi yarında fındık konusunda yanlarında olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Bir ekonomik savaş yaşandı. Savaşta kırgınlık olmaz. Bu anlamda Hükümetimizin bir takım gecikmiş hamleleri hepimizde bir kırgınlık küskünlük oluşturmuş olabilir. Bu sezon rekor denilebilecek bir rekolte ile karşı karşıyayız. TMO’daki fındığın da satılmasıyla birlikte depolar boşalacak. Bir doğal afet yaşamadığımız takdirde bol mahsul ile birlikte fiyatların da 15 TL’nin üzerinde başlayacağı düşüncesindeyim. Seçimde güven verecek bir oy oranı memleketimize istikrar getirecektir. Allah izin verirde belediye başkanı olursam fındık üreticilerin sorunları ile daha fazla ilgileneceğim. Onların daha fazla sesi olacağız. Sorunların üst siyasete ulamasında bir köprü görevi göreceğiz. Üreticilerimiz de şunu bilir ki İbrahim Ethem Kibar’ın olduğu yerde vatandaşın hakkı en iyi şekilde savunulur, adalet olur, şeffaflık olur bu yüzden ben üreticilerimizi sükûnete davet ediyorum. Gönül kırgınlıklarımızı unutalım. Bizim başka bir Türkiye’miz yok. Karadeniz insanı her seçimde olduğu gibi bu seçimde de özellikle partimize yine en yüksek güvenoyunu vereceğini düşünüyorum. Fındık ve mamullerinin değerlendirilmesi aşamasında çok güzel projelerimiz var.

“FINDIKTA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA YÖNELİK ZİRAAT ODASI İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”
Fındık alanında Ziraat Odası olarak meyve işleme ve kurutma evi yapmıştık. Bu tesisimizde bahçelerimizde çürümeye yüz tutmuş meyvelerimizi meyve suyu yaparak ekonomimize tekrar kazandırdık. Çiftçi eğitim ve üretim merkezi adı altında yerel meyvelerimizin ceviz çeşitlerimizin fındık fidanlarımızın geliştirilerek özellikle bahçelerini gençleştirmek isteyen vatandaşlarımızın fidan temininin yapılabileceği 6 dönüm üzerinde 2 bin metrekare kapalı alanı olan bir serası olan bir tesis kurduk. Her iki tesisimizde Türkiye’de örneği olan bir tesistir. Fındık kurutma tesisinden alın toprak analiz laboratuvarına tarım marketinden tarımsal danışmanlık hizmetine kadar Türkiye’de 8 alanda tesisleşme anlamında hizmet yapan başka bir Ziraat Odası yok. Bu yüzden Allah nasip ederse Belediye Başkanı olduğumuzda yine Ziraat Odamızla birlikte ortaklaşa düzenleyeceğimiz çalışmalarla özellikle fındık bahçelerimizin gençleştirilmesine ve verimliliğin artırılmasına yönelik ortak çalışmalar yapacağız.

“HÜKÜMETİMİZ FINDIK ÜRETİCİSİNE ÇOK CİDDİ DESTEK ÖDEMELERİ YAPTI”

Fındıkla ilgili küskünlük ve dargınlığımızı hissettiğimiz zaman Alan Bazlı Gelir Desteğini hatırlamamız lazım. Destek ödemeleri bizlerin de üst siyasete aktarması nedeniyle inşallah 31 Mart tarihine kadar ödeneceğini düşünüyorum. Destek ödemeleri üreticilerimizin fındık bahçelerine bakımları anlamında yapacakları giderler için oldukça önemli Kaliteli fındık bakımdan geçiyor. Alan bazlı destek kapsamında gerçekten hükümetimiz fındık üreticisine çok ciddi bir destek ödemesi yaptı. Türkiye’de hiçbir tarım ürüne ödenmeyen destekler ödeniyor.
“KARALAMA KAMPANYASINA GEREKEN CEVABI HALKIMIZ SANDIKTA VERECEKTİR”

Fatsa’daki aday arkadaşlarıma çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Herkesin bir siyasi ahlaki bir siyasi duruşu vardır. Bizim yaşam tarzımızda kamuoyunda konuşulan dedikodular üzerinden siyaset yapmak yoktur. Belki de siyasetin en basit kısmı budur. İki tane söylemi birine yazdırırsınız o söylem üzerinden siyaset yapmaya kalkarsınız. Bazı aday arkadaşların bu söylemler üzerinden siyaset yaptığını duyuyorum. Ben siyasi düşünce olarak siyasi ahlak olarak da her şeyi somut konuşan ve düşünen somut dile getiren birisiyimdir. O yüzden adaylarımızın hepsi birbirinden pırlanta. Kendileri ile birlikte bugün Fatsa’yı bir yarış içinde değil yarın başkan olduğumuzda bir masa etrafında toplanıp Fatsa’mızın sorunlarını ortak bir dille konuşup çözüm üretebileceğimiz bir belediyecilik hayal ediyorum. O yüzden son 15 günde aday arkadaşlarımdan söylerimde daha dikkatli olmalarını yarın mahcup olacak sözleri söylememelerini rica ediyorum. Arkadaşların bildikleri gördükleri bir şey varsa belgelerle yayınlamalarını rica ediyorum. Çok şükür biz bu süreçlerden geçtik. Zannediyorlar ki İbrahim Ethem Kibar’ı iftiralarla karalayabiliriz. Biz o süreci aday adaylığı zamanında geçtik. Çok şükür bugün Fatsa Belediye Başkanlığı makamına aday olarak gösterildiğime göre bunların hiç birinin bizim üzerimize yapışmadığını vatandaşlarımız görüyor ve biliyor. Bu konuda gereken cevabı halkımız sandıkta verecektir.

“HALKIMIZIN HER ÖNERİSİNİ DİKKATE ALIYORUZ”

Seçimimizin ana teması Gönül Belediyeciliği. Yaptığımız bir etkinlikte halkımızın önüne önerilerini yazmaları için; Ben Başkan Olsaydım diye bir not bıraktık. Cevapları aldığımızda 40’ın üzerinde not vardı. Bu notlardan 25 tanesinden fazlası vatandaş derdinin dinlenilmesini muhatap alınmasını gönüllerine dokunulmasını sadece seçim zamanları değil seçimden sonra da kendilerinin ziyaret edilmesini Başkanına ulaşabilmeyi başkanının verdiği sözü yerine getirmesini istiyorlar. Bir vatandaşımız ben başkan olsaydım randevularıma zamanında gelirdim yazmış aslında bu çok ciddi bir mesajdır vatandaşlarımız anlayış gösterecekler ki birçok yoğun programlarımız arasına başka program sıkıştırıyoruz. Allah nasip ederse vatandaşımız bu talebini yerine getireceğiz. Vatandaşa verilen her taahhüdün gerçekleşeceği özellikle de gönül belediyeciliği düsturuyla insanların gönüllerindeki yeri hızlı bir şekilde gireceğiz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL