GENEL

Kemal Zeybek: Esnaf Perişan Ve Çaresiz!

Kemal Zeybek: Esnaf Perişan Ve Çaresiz!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Yaptığı basın açıklamasında,AKP’nin Türk esnafınnı oyalıyarak, yanlış algı oluşturarak,günü kurtarmıya çalışmakla suçlayarak,esnafın iş yerini siftah yapmadan kapattığını, esasen bunun önüne geçecek tedbirler almasının gereğine işaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek, AK Parti´nin esnafa KOSGEB’de güncelleme yaptırarak her esnafa 50 bin TL kredi kullandıracak gibi algı oluşturarak, geçici umut vererek yanlış yaptığını söyledi ve “Umut vermek güzel fakat umutları söndürmek vahim bir olaydır” dedi. Zeybek esnafın perişan olduğunu da söyledi.

CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek Türkiye Büyük Millet Meclisi, Plan Bütçe komisyonunda, Esnaflarımızın sorunlarını dile getirdi. “Ülkemiz zor koşullardan geçiyor, Vatandaşlarımız çok zor koşullarda ticaret yapıyor. Esnaf perişan” diyen Zeybek, “2003 yılında çıkarılan vergi barışında vatandaşlarımızın, esnafımızın çoğu vergi barışından faydalanmak veya Devlete destek olmak için yoğun ilgi göstermişti. Hiç kusuru bulunmayan esnaflarımız, Devlete destek sağlamak için vergi barışına destek oldular. Esnafımız 2001-2008 krizinde ve 2015-2016 yılları arasında doların yükselmesi ile servetinin yüzde ellisini kaybetmesine rağmen; Devletine gerekli desteği vermiştir, vermeye devam ediyor” dedi.

KOSGEB’in esnafa 50.000 TL kredi vermesinin olumlu ancak yeterli olmadığını da söyleyen Zeybek, “Türkiye genelinde 15 bin civarına esnafa destek sağlanacağı açıklanırken, 1,5 Milyon başvuru yapılacağının olması, müracaat eden esnafımızın yüzde 1 (yüzde birine) bile gerekli desteğin sağlanamayacağı açık ve nettir. AKP esnafımıza KOSGEB’de güncelleme yaptırarak her esnafa 50 bin TL kredi kullandıracak gibi algı oluşturarak, geçici umut veriyor. Yanlış yapıyor. Umut vermek güzel fakat umutları söndürmek vahim bir olaydır. Ülkemizin ekonomik koşullarının iyi olmadığını biliyoruz. Devletimizin ve esnafın, sanayicimizin, çiftçimizin, memurun, emeklinin durumu iyi değildir. Hükümet Devletin borcunu borçla kapatarak devletimizi daha çok borçlandırıyor ve borcu borçla kapatan esnafımıza, destek olmak istiyorsanız, daha çok esnafa, daha çok kredi olanağı sağlanmalıdır. Üretim yapan katma değer yaratan sanayide, turizmdeki zorlukların görüleceği, gerekli düzenleme ve desteğin yapılacağını beklemekteler. Esnafımızın zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğü gerçeğinden hareketle, sağlanan bu desteğin esnaf sayısı olarak yeterli olmadığını ve artırılmasının gerekliliğini ifade ediyor. Ülkeyi yöneten AKP bu konuda gerekli desteği esnafımıza, çalışanımıza vermesi gerekir diyorum” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL