GENEL

Kayseri’de Kalleş Saldırı!

Kayseri’de Kalleş Saldırı!

Kayseri’de kalleş saldırı!

Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 13 askerin şehit olduğu, 56 kişinin yaralandığı bildirildi

10 Aralık’ta İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen çifte terör saldırısından çoğu polis 44 vatandaşımızı şehit eden hainler, bu sefer de ülkemizin terörden uzak şehirlerinden biri olan Kayseri’yi hedef aldı. Teröristlerin Kayseri’deki hedefi Kayseri 1. Komando Tugayı’nın çarşı iznine çıkan askerleri oldu. Talas ilçesi yönünden yola çıkan sivil kıyafetli askerlerimizi taşıyan ve içinde sivillerin de bulunduğu özel halk otobüsü dün saat 8.45’te Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önüne geldiği sırada patlama oldu. Patlamanın halk otobüsü kırmızı ışıkta durduğu sırada otobüsün yanına gelen bomba yüklü bir araç patlatıldı. Alçak saldırının ardından bölgede tam bir can pazarı yaşandı. Hain saldırıya ilişkin ilk açıklama Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’dan geldi. Vali Kamçı, “Maalesef bu sabah (dün) 08.45 itibari ile menfur bir saldırı oldu. Halk otobüsü yanına yaklaşan bomba yüklü bir sivil araç içindeki canlı bomba tarafından patlatıldı” dedi.
13 şehit 48 yaralı!
Terör saldırısının bilançosuna ilişkin ilk resmi açıklama ise Genelkurmay Başkanlığından yapıldı. Genelkurmay saldırıda 13 askerin şehit olduğunu, 48 askerin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay açıklaması şu şekilde; “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”
Komando Tugayı terörün hedefi oldu
Terörün hedefi olan Kayseri Komando Tugayı askerleri Türkiye’nin terörle mücadelesinde çok kritik görevler üstleniyor. Güneydoğu’da yapılan terör operasyonlarının önemli bir kısmı Kayseri 1. Komando Tugayı tarafından gerçekleştiriliyor. Kayseri 1. Komando Tugayı askerleri Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı’nın da bel kemiğini oluşturuyor. Teröristlerin askerin çarşı iznine çıkışlarını bekledikleri ve otobüsü takip ederek ilk fırsatta bombayı patlattıkları ifade ediliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hulusi Akar’dan bilgi aldı
Saldırının gerçekleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Hulusi Akar’ı arayarak patlama ile ilgili bilgi aldı. Öte yandan patlamanın gerçekleştiği esnada uçağın içerisinde bulunan Başbakan Binali Yıldırım da ilgili bakanları arayarak konunun araştırılması talimatını verdi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Milletimize geçmiş olsun. Tarzı itibariyle geçen haftaki Beşiktaş’ta yaşanan hadiseye benziyor” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırının olduğu noktada bizzat incelemelerde bulunmak üzere Kayseri’ye gitti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım’ı telefonla arayarak, terör saldırısından dolayı taziye ve dayanışma dileklerini iletti. Başbakan Yıldırım da Kılıçdaroğlu’na gelişmelere ilişkin bilgi verdi.
Kenetlenme zamanı!
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kayseri’deki terör saldırısına ilişkin, “Milletçe bir olacağız, kenetleneceğiz. Teröre alışmayacağız, yılmayacağız. Terör karşısında diz çökmeyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu. Kurtulmuş, Kayseri’deki terör saldırısına ilişkin sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı açıklamada, “kalleş” olarak nitelendirdiği saldırıyı lanetledi. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Kurtulmuş, “Milletçe bir olacağız, kenetleneceğiz. Teröre alışmayacağız. Yılmayacağız. Terör karşısında diz çökmeyeceğiz. Terör ve arkasındaki siyasi akılların üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Terörü yayma planı
2016 yılı içerisinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte 25’den fazla bombalı saldırı düzenleyerek 300’den fazla insanımızı şehit eden teröristlerin kaosu Türkiye’nin terörden uzak bölgelerine de yaymak istediği ifade ediliyor. Kayseri ülkemizin terörden uzak kentlerinden birisi durumunda. Kayseri’de en son terör saldırısı 25 Mayıs 2012 tarihinde Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılmıştı. PKK’lı teröristlerin düzenlediği intihar saldırısında 1 polis şehir olurken 16 kişi de yaralanmıştı. Çıkan çatışma 3 terörist de öldürülmüştü.
Azim ve kararlılık mesajı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kayseri’deki terör saldırısına ilişkin, “Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir” dedi.
Gaziantep ve Kilis’teki sınır birliklerinde iki günden beri incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, Kayseri’deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca alçakça ve kalleşçe düzenlenen saldırıyı kınayan Akar, “Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir” ifadesini kullandı.
Yayın yasağı getirildi
17 Aralık tarihinde gerçekleştirilen saldırı ile ilgili RTÜK’ten yapılan açıklamada saldırıyla ilgili geçici yayın yasağı getirdiği ifade edildi. Kayseri 2. Sulh Ceza Hâkimliği ise saldırısına ilişkin yazılı, görsel ve sosyal medyada soruşturmayı etkileyecek her türlü haber ve röportajın yayımlanmasının yasaklanması kararı aldı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca, olayın soruşturulması için başsavcı vekili nezaretinde 8 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.haberin kaynağı için tıklayın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL