SAMSUN&BÖLGE

İslamdağ Korgan yolu 2015 de tamam

İslamdağ Korgan yolu 2015 de tamam

korgan

İslamdağ üzerinden Korgan’a ulaşım imkanı verecek olan kara yolunda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

İslamdağ üzerinden Korgan’a ulaşım imkanı verecek olan kara yolunda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.
Kullanılmakta olan Fatsa – Korgan yolunun çok virajlı olması ve sürekli heyelan meydana gelmesinden dolayı yeni bir yola ihtiyaç duyulmuştu. 2011 de yapımına başlanan 16 km yolun yaklaşık 8 km bitmiş durumda.
Yeni yolun bitmesi ile ticaret alanında da büyük gelişme yaşayacak olan Korgan ilçesi bu yolun bitmesini dört gözle bekliyor.
Korgan belediye başkanı İhsan Güven yaptığı açıklamada:“ Korgan İslamdağ yolunda çalışmalar çok yoğun bir şekilde devam ediyor. 2011 de yapımına başlanan 16 km yolun 8 km lik kısmının, alt yapısı ve istinat duvarı bitmiş durumda. Müteahhit firmamız çok güçlü, kompresör ve asfalt şantiyesini kurdu ve çalışmalarına hızla devam ediyor. Hava koşulları yolunda giderse yol 2013 ün sonuna kadar Korgan’a gelmiş olacak ve 2014 de biz bu yoldan gidip geleceğiz. Yol Irmak kıyısı boyunca olacağı için halkımız kar ve don görmeyecek. Tabi ki bu yol bizim 2002 den beri büyük bir hayalimizdi. Bu hayali gerçek yapan Ordu milletvekilleri, İhsan Şener ve İdris Naim Şahin’e şahsım ve ilçem adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Ayrıca yapımına devam edilen Korgan- Niksar yolunun ise 2015 de biteceğini söyleyen Başkan Güven şöyle devam etti:” Karadeniz’i iç Anadolu’ya bağlayan yol olarak Ünye, Akkuş, Fatsa, Aybastı yolları var. Yalnız bu yollar çok virajlı eğimli ve dar olduğundan yeni bir bağlantı yoluna ihtiyaç duyuldu ve 2010 yılından beri yapımı süren Fatsa, Korgan, Niksar yol yapım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yapımı tamamlandığında, ulaşım açısından çok önemli bir yol olacağını düşünüyorum. Korgan Niksar yolunun yapımının 2015 de biteceğini umut ediyorum. Tabi ki bu yol da tamamlanınca, Korgan ayrı bir değer kazanacak ve önemli bir ulaşım yolu üzerinde olmanın avantajını yakalayacaktır. Korgan ticaret anlamında dışa açılacak ve Korgan halkı kazanacaktır.” dedi.Kaynak:gunesgazetesi.net

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL