DIŞ HABERLER

İngiliz Akamedisyen Afrin Zaferinden,Rahatsız!

İngiliz Akamedisyen Afrin Zaferinden,Rahatsız!

İngiliz akedemisyen şaşkın!

İngiliz Akademisyen: Türk Ordusunun Afrin’i Alma Hızı Baş Döndürücü
İngiliz King’s College’da çalışan bir akademisyen olan Alexander Clarkson, tüm arzularının hilafına Türk ordusunun aldığı başarı karşısında twitter’da yazdıklarıyla hayretini açığa vurdu: “Türk ordusunun YPG’yi alt edip Afrin şehrini alma hızı baş döndürücü. Suriye’nin geri kalanında Amerika desteği olmadan YPG’nin ciddi baskıya ne kadar dayanabileceği konusunda her tür soruları açık hale getiriyor.”

İngiliz Akademisyen: Türk Ordusunun Afrin’i Alma Hızı Baş Döndürücü

Türkiye’nin Çanakkale Deniz savaşları zaferi yıl dönümünde Afrin’in merkezini ele geçirerek tamamında kontrolü sağlaması dünyada hızla yankı uyandırdı.

İngiltere’nin en önemli yüksek öğretim kurumlarından King’s College’da çalışan akademisyen Alexander Clarkson, tüm arzularının hilafına Türk ordusunun aldığı başarı karşısında twitter’da yazdıklarıyla hayretini açığa vurdu: “Türk ordusunun YPG’yi alt edip Afrin şehrini alma hızı baş döndürücü. Suriye’nin geri kalanında Amerika desteği olmadan YPG’nin ciddi baskıya ne kadar dayanabileceği konusunda her tür soruları açık hale getiriyor.”

MİT’İN BAŞARISINI DA MERAK ETMİŞ

King’s College Germen ve Avrupa Çalışmaları bölümünde okutman olan Alexander Clarkson, gayet hızlı bulduğu bu zaferde MİT’in rolünü de şu ifadelerle sorguladı: “Türkiye’nin zaferinin hızı ayrıca sizi MİT’e cevap veren muhbirlerce YPG’ye ne kadar sızıldığını merak duymaya zorluyor. Türkiye’nin istihbarat servisinin Suriye’deki PYD ve YPG yapılarını analiz ve altüst etmek için 6 yılı vardı.”

TÜRK ORDUSUNUN ZAFERİNDEN İNGİLİZ RAHATSIZ OLMUŞ

Ayrıca zaferin Çanakkale zaferi yıl dönümüne rast gelmesi de bu akademisyenin dikkatinden kaçmamış ve pek de rahatsız olmuş görünüyor: “Türk ordusu Afrin’i Gelibolu Muharebesinin yıldönümünde alıyor. AKP’nin ülke içi hedef kitle için siyasi şovmenliği Türk stratejisini şekillendirmede, 2016’da Fırat Kalkanı saldırısı Malazgirt Muharebesi yıldönümünde başlatıldığından beri anahtar bir unsurdu.”

Keza “Afrin’in hızlıca düşmesinin akabinde nüfusun sürgününü ve insan haklarının ihlalini engellemek için Avrupa Birliği’nin Ankara’ya nereye kadar baskı yapmaya istekli olduğu konusunda onlar için bir test olacağını” söyleyen bu herif, eğer AB’nin baskısı az olursa Ankara’nın “Suriye’nin her yerinde Kürtleri vurmak için” kuvvetleneceğini iddia etti. Böylece teröristlerle etnik bakımdan Kürt halkını hiç ayırmayan çarpık ve tipik Avrupalı yaklaşımını sergiledi.

Polonya’nın Krakow şehrindeki Jagiellonian Üniversitesi’nde Siyaset Bilimci olan Lukasz Fyderek ise twitter’dan Türkiye’nin zaferini, “Suriye’de devlet dışı aktörlerin artık her zamankinden daha zayıf oldukları” yorumuyla değerlendirdi.ky:yeniakit.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL