POLEMİK SAMSUN&BÖLGE

İlkadım’da Demirtaş’a Bağımsız Rakip

İlkadım’da Demirtaş’a Bağımsız Rakip

 

İlkadım’da Demirtaş’a bağımsız rakip!

Eğitimci, siyasetçi, 24 Haziran Milletvekili ve 31 Mart Yerel seçimlerinde İYİ Parti’den İlkadım Belediye Başkan aday adayı olan Şaban İsenç, aday belirlemelerinde ittifak ruhuna uymayan, sadık tabanda kabul görmeyen aday tercihleri yüzünden ilkeli siyaset anlayışına uymadığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı. Siyasi duruşu olmayan, tercihlerini sürekli değiştirenlerin rant ve koltuk uğruna aday yapıldığını, bunun da partilerine sadık taban üzerinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

İYİ PARTİ BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINDAN BAĞIMSIZ ADAYLIĞA

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitiren Şaban İsenç, adaylığı ile ilgili olarak www.karadenizhayat.com’a açıklama yaptı. İsenç, ” Büyük bir umutla baktığımız, uğruna HAYIR Platformlarında, 24 Haziran genel seçimlerinde yoğun emekler sarf ettiğimiz Millet İttifakı, ittifak ruhuna uymayan ve sadık tabanda kabul görmeyen aday tercihleri yüzünden ilkeli siyaset anlayışımıza uymadığı için BAĞIMSIZ aday olarak seçimlere girmeyi tercih ettik.

Amacımız 100. yılında Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı bu topraklarda; gerçek Atatürkçü, Cumhuriyetçi, erkler ayrılığı ve parlamenter sisteme inancı tam olan bir yönetim anlayışı tarafından yönetilmesi gerektiğini düşünerek; genel merkezlerden yerel yönetimlerin sevk ve idare edilemeyeceğini, halktan kopuk adayların halka dayatılamayacağını göstermek ve mevcut adayların bu ilkelere uymaması, birbirlerinden ilkeler bazında bir farkları olmaması nedeniyle aday olduk.” dedi.

45 YILLIK MÜCADELE

Ülkesine duyarlı bir genç olarak onur, şeref, adalet ve ülkem namına her türlü riske ailemle birlikte girerek 12 Eylül’ün darbeci zihniyetine karşı durduğu için idamla yargılandığını ve beraat ettiğini ifade eden Şaban İsenç, “Bu uğurda; 2 kez de öğretmenlik görevime devam ederken tutuklandım ve beraat ettim. 1979 yılında başlayan eğitimcilik hayatımda; 25 yıl boyunca yeni nesillere örnek olmak adına, maddi-manevi her türlü fedakarlıkta bulunarak binlerce bireyin hayatına yön verdim.

12 Eylül öncesi ve sonrasında aktif siyasetin hep içinde yer aldım. İlk olarak MHP’de siyasete başladım. 12 Eylül ertesinde yaşanan sıkıntılardan ötürü ANAP’ta devlet memuru iken siyasete devam ettim. 1999 seçimlerinde memuriyet görevimden istifa ederek Samsun Canik Belediye Başkan Aday Adayı oldum. 2004 yerel seçimlerinde genel istek üzerine memuriyet görevimden tekrar istifa ederek Genç Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı oldum.” diye konuştu.

DERDİMİZ OY ALMAK DEĞİL, DURUŞUMUZU GÖSTERECEĞİZ

Şaban İsenç sözlerini şöyle tamamladı: “Derdimiz oy almak değil. Duruşumuzu göstereceğiz. Siyasi rantçıların partler içinde cirit atmasına karşı duruş göstereceğim. Biz doğuştan savaşçı yaratılmış ruhlarız.Tanrı’dan kut almış neslin çocuklarıyız. Bu yaptıklarımız yürek ister, ruh ister. Hakszılık karşısında susan şeytanlardan değilim.Susarak sıranın size gelmesini beklemeyeceğim. Varlığım, Türk Varlığına armağan olsun!”

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İyi Parti’den Samsun Milletvekili Aday Adayı oldum. Toplumun sancıları ve ızdırapları için verdiğim 45 yıllık savaş, bize büyük bir tecrübe ve insani ilişki birikimi sağladı. Bu tecrübe ve 4,5 yıllık saha çalışmamızla İlkadım Belediye Başkanlığına İyi Parti’den Aday Adayı oldum. 30 Mart 2019 yerel seçimlerinde, ilkelerimiz doğrultusunda Bağımsız İlkadım Belediye Başkan Adayı oldum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL