HUKUK&POLİSİYE

Hehir’in ölümü şübheli!

Hehir’in ölümü şübheli!

Van’ın Gürpınar İlçesi’nde kaybolduktan dört buçuk ay sonra dün evinin yakınındaki su kanalında cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Nehir Aslan’ın ölümüyle ilgili incelemelerde yeni bulgular elde edildi. Soruşturmayı yürüten yetkililer, küçük kızın kaçırıldıktan sonra başka yerde öldürüldüğü ve sonradan getirilip buraya atıldığı ihtimali üzerinde duruyor.

DHA’nın haberine göre Nehir’in kaçırıldığına yönelik önemli ipuçları bulunuyor.

İncelemeleri sürdüren Jandarma ekipleri, bu kapsamda Gürpınar’a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi’nde oturan bir çok kişinin ifadesine başvurulacağını belirtti.

Nehir, 29 Ekim 2014 tarihinde öğle saatlerinde evinin önünde oynarken ortadan kaybolmuştu.

Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir’i bulmak için seferber olan askerler, AFAD, UMKE ekipleri ile korucular bir sonuç elde edemedi. 500 kişinin katıldığı aramalarda, Nehir kaybolduktan bir gün sonra evine yaklaşık 300 metre uzaklıkta sadece ayakkabıları bulunmuştu.

O günden sonra uzman ekiplerin de katıldığı arama çalışmalarında yine hiçbir sonuca ulaşılamamıştı, ta ki dün öğle sularında komşuları Nehir’in cansız bedenini fark edene dek.
çocuk
DAHA ÖNCE DEFALARCA ARANMIŞTI
Nehir’i arama çalışmaları sırasında bölgenin sulama kanalının defalarca arandığını vurgulayan bir güvenlik yetkilisi, küçük kızın başka yerde öldürüldükten sonra yakın bir zaman önce buraya getirilip atıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

Nehir’in kaçırıldığına ilişkin elde önemli ipuçları bulunduğu, jandarmanın köyde bir çok kişinin yeniden ifadesine başvuracağı belirtildi.
Nehir aramak için İstnabul’a dahi giden babası Erkan Aslan, karlar eriyince tekrar bölgede arama çalışması başlatılmasını isteyeceklerini belirterek, “Hep aklımdaydı. Karlar eriyince tekrar arama yapılması için istekte bulunacaktım. Ama Nehir benim yanı başımda 50 metre ötemde bulundu. Burada bulunacağını hiç tahmin etmezdim. Ömrümün yettiği kadar Nehir’i bulmak için gidecektim. Eğer aklımızda şüpheler var. Her şey yapılacak otopsiden sonra ortaya çıkacak” dedi.

Anne Hatice Aslan ise, “Aradık aradık bulamadık. Bir kemik bulduk. Beş aydır evimde taziye vardı. Bugün sona erecek. Herkes aradı bulunamadı kızım gözümün önündeymiş ciğerim yanıyor. Nehir’in bulunduğu yere bakamam artık kızımın kemiklerini orda” diye konuştu.

Ailenin Nehir’i arama çalışmaları sırasında dünyaya gelen ve Irmak adını verdikleri bir kızı daha

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL