SPOR

“HEDEF ALTIN MADALYA”

“HEDEF ALTIN MADALYA”

kirkpinar

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milli takımlardan altın madalyalar beklediğini kaydederek, “Umarım çok olur, hepsinin rengi de sarı olur” dedi

Hamza Yerlikaya, Finlandiya’nın Vantaa şehrinde yarın (bugün) başlayacak ve 6 Nisan’da sona erecek Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek milli takımlardaki güreşçilere “sonuna” kadar güvendiğini belirtti.

‘Aslanlar gibi güreşecekler’
Şampiyonada milli mayoyu giyecek sporcuların Ankara ve İstanbul’da çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini anlatan Yerlikaya, Finlandiya’da bu çalışmaların meyvelerini almak istediklerini söyledi. Gürcistan’da 2013’te yapılan Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen başarının üzerine çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Yerlikaya, şöyle devam etti: “Kadın milli takımımız İstanbul Beykoz’da, serbest güreş milli takımımız Ankara’daki Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri’nde, grekoromen güreş milli takımımız ise İstanbul’daki Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Eğitim Tesisleri’nde hazırlıklarını tamamladı. Sıra şimdi madalya mücadelesine geldi. Ben sporcularımıza sonuna kadar güveniyorum. Mindere çıkıp aslanlar gibi güreşeceklerinden şüphem yok.”

‘Söz sahibiyiz’
Yerlikaya, şampiyonada başarılı olarak, madalyalarla dönmek istediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Umarım bu madalyaların rengi sarı olur. İlk hedefimiz, bizi gönülden destekleyenleri mahcup etmemek. Uluslararası arenada söz sahibi bir ülkeyiz ve Avrupa Şampiyonası’nda da bunu tekrar kanıtlamayı amaçlıyoruz. Umarım her şey istediğimiz gibi olur.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL