GENEL

Hayati Tekin,Bakana Samsun Yollarını Sordu!

Hayati Tekin,Bakana Samsun Yollarını Sordu!

Hayati Tekin,Bakana Samsun Yollarını Sordu!

Hayati Tekin basın bürosu 15.12.2016-ANKARA)CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarıları görüşülürken, soru cevap bölümünde Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Samsun’un şehirleşme sıkıntısını sordu

2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarılarında söz alan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, “Sayın Bakanım, Samsun şehrimiz 2 kilometre eninde, 52 kilometre uzunluğunda bir altere sıkışmış vaziyette ve 600 bin nüfusu bu arada barındırmakta. Samsun şehrinin trafik açısından, keşmekeşlik açısından, inşaat açısından, modernleşmesi açısından doğu-batı çevre yollarına acil ihtiyaç var. Karayolları bu konuda Büyükşehire topu atıyor, Büyükşehir Karayollarına, Karayolları nihayetinde diyor ki “Maliye Bakanlığı bunun kamulaştırma ve yapımı için ödenek ayırmadı.” Ayırmayalı dört yıl oluyor, her yıl aynı şey, beşinci yıla giriyoruz. Bu konuda, yatırım konusunda sizin desteğinizi bekliyoruz.” dedi.

Bakan Ağbal Tekin’e ve Tüm Samsunlulara söz verdi…

Tekin’in soruna Ağbal şöyle yanıt verdi: “Sayın Tekin, Samsun, hakikaten, gittiğimiz, gördüğümüz bir yer. Gerçekten de Samsun’un büyümesi ve gelişmesi lazım ama söylediğiniz manada çevre yollarının genişlemesiyle ilgili kamulaştırma ihtiyacı nedir, o konuda elimde bir bilgi yok yani özel olarak bir bilgi yok ama konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyorum, Bakanlıklar arasında görüşmeler yapılarak gereken çalışmaları yaparız.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL