GÜNDEM SİYASET HABER'LERİ

Hakan Şükür ,MHP ” Dedi

Hakan Şükür ,MHP ” Dedi

hakan

Hakan Şükür, MHP’yi işaret etti

Eski milletvekili ve milli futbolcu Hakan Şükür, Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepki gösterdi. Bugün ve Kanaltürk’ün olduğu binaya giden Şükür, Üç gün sonra yapılacak seçimde Türkiye’nin ne kadar özgür ve bağımsız olacağını bilemediklerini söyledi. Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Mehmet Müftüoğlu ile de sohbet eden Şükür, “Birçok şaibenin, haklarında birçok iddianın olduğu kişilerin bu kararları aldığı düşünülürse, tamamen bir akıl, vicdan tutulması” dedi. Hakan Şükür, “Hukuk yok, adalet yok. Bütün bunlara karşı bir duruş ortaya koymak için bu seçimde MHP desteklenmeli” dedi.

KOZA İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Son olarak eski milletvekili Hakan Şükür de Mecidiyeköy’de bulunan Bugün ve Kanaltürk binasına gelerek destek mesajları verdi. Bugün ve Kanaltürk’ün bulunduğu binaya girmeden önce açıklama yapan Hakan Şükür, yapılan hukuksuzluğa değindi. Şükür, “Bugün bu ve bunun gibi toplumun her kesimini ilgilendiren haberleri hiçbir fark gözetmeksizin ekranlara taşıyan her kesime hitap eden bir kanala ve o kanalın sahibine, şirketlerine maalesef bir gasp usulü ile el konuldu.

Hukuk yerine geldiğinde bu kararların ülkeye çok zararları olacak biliyorum. Daha önce bankalara el konuldu, bir Bank Asya durumu var. Bu ve bunun gibi durumlar bizim ülkemizin, milletimizin hak etmediği… Özellikle şunu söyleyeyim; karar vericilerin ifadelerine de baktığınızda ‘millet adına yapıyoruz’diyorlar. Buradaki insanlar da milletimizin fertleri. Bu kanallarda kendileri ile ilgili haber yapılanlar da bu ülkenin fertleri. Hukuk hepimize lazım olacak.” ifadelerini kullandı.

BU KARARLAR TAMAMEN BİR AKIL, VİCDAN TUTULMASI

Kayyum atamanın birçok sebebinin olduğunu anlatan Şükür, şöyle devam etti: “3 gün sonra seçim var. Türkiye’nin ne kadar özgür ne kadar bağımsız olacağını bilemiyoruz. Çünkü susturulmaya çalışılan bu milletin sesi. Birçok şaibenin, haklarında birçok iddianın olduğu kişilerin bu kararları aldığı düşünülürse tamamen bir akıl, vicdan tutulması. Demokrasi için, özgürlük için, basın özgürlüğü için çok üzücü.”

“Medyanın sorumluluğun elinden alınmasına tepki göstermek için Bugün TV’nin, Kanaltürk’ün önündeyim.” diyen Şükür, şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreç bana da çok şey öğretti. Çünkü siyasetin yenisiydim. 2 sene kaldım ve sonrasında istifa ettim. Ve sonrasında çok şeyler yaşadım. Ben inanıyorum ki milletin gerçek sesi sandığa yansıyacak ve sandıklara sahip çıkacağız. Kim kime oy atar o kimseyi ilgilendirmez. Dikkat ederseniz, sandıklara sahip çıkacağız denince en çok itiraz eden o muktedirler gösteriyor. Bu kanalların kapatılmasının acaba başka sebepleri de mi var diye akla sorular geliyor. Halkın haber alma, o anı görüntüleme ve o andan haber alma hakkı da mı ellerinden alınmaya çalışılıyor?”

MHP’Yİ İŞARET ETTİ

Açıklama sonrası meslektaş dayanışması için Kanaltürk Televizyonu’nun Mecidiyeköy’deki binasına gelen gazetemiz Yazıişleri Müdürü, MHP MYK üyesi ve İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Mehmet Müftüoğlu da Bugün Tv Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros’la bir süre görüştü. Yaşananların bir hukuk skandalı olduğunu belirten Müftüoğlu, genel seçim öncesi özgür medyanın susturulmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Müftüoğlu, ardından milli futbolcu Hakan Şükür ile birlikte Kanaltürk ve Bugün Tv’de bir araya geldi. “Seçimden ne bekliyorsunuz” sorusuna Hakan Şükür, “Ortak kaygımız Türkiye’nin geleceği. Terör aldı başını gidiyor. Her gün şehitlerimiz geliyor. Başkentimizde bile bombalar patlıyor. Milletin huzuru kalmadı. Hukuk yok, adalet yok. Bu seçimde bütün bunlara karşı bir duruş ortaya konmalı. Bunun adresi de MHP olmalı” diye cevap verdi.

AKP hükümetini eleştiren Hakan Şükür, hafta sonu yapılacak genel seçimde Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteklenmesi gerektiğini söyledi.haberin devamı için tıklayın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL