BİLİM&TEKNİK

GOOGLE’NİN UÇAN OTOMOBİLLERİ VİZYONA GİRİYOR!

GOOGLE’NİN UÇAN OTOMOBİLLERİ VİZYONA GİRİYOR!

Google’nin kurucusu tarafından finansa edilen Ootomobillerin üretiminin yakın zamanda başlıyacağı,bu zamanın muhtemelen 2020 yılı olacağı tahmin ediliyor.bu yönde ön sıparişler alınmaya başlandı.Başvuru şartı 100 Dolar olarak,belirtiliyor.

ABD’li arama motoru Google’ın kurucularından olan ve şu an da yöneticilik yapan Larry Page tarafından finansal olarak desteklenen uçan otomobil üretim şirketi Kitty Hawk’ın ürettiği ilk prototip tanıtıldı. Uçan otomobil, havadan hareket edip suya iniş yapabilecek ve sürücülerin uçmak için pilot lisansına sahip olması gerekmeyecek.

Oldukça yüksek bir hareket kabiliyetine sahip olan Kitty Hawk Flyer, havada olmadığı zamanlarda sadece suda hareket edebiliyor.
Oldukça yüksek bir hareket kabiliyetine sahip olan Kitty Hawk Flyer, havada olmadığı zamanlarda sadece suda hareket edebiliyor.
Fotoğraf: Diğer

Dünya’nın en ünlü arama motoru Google’ın kurucularından Larry Page, uzun süredir uçan otomobil üretme planlarından söz ediyordu. Tamamen kişisel yatırımıyla, iki ayrı geliştirme şirketini finansal olarak destekleyen Larry Page, bu iki şirketteki mühendislerin birbirleriyle rekabeti sonucu uçan otomobil tasarlama çalışmaları yapıyordu. Bu çalışmalar sonucunu verdi ve Kitty Hawk şirketi uçan otomobil prototipini yayınladı.

Futurism.com’un haberine göre Kitty Hawk Flyer adı verilen uçan otomobil, tamamen elektrikli şekilde üretilen “uçan bir jetski”yi andırıyor. Oldukça yüksek bir hareket kabiliyetine sahip olan Kitty Hawk Flyer, havada olmadığı zamanlarda sadece suda hareket edebiliyor.

Şirket, kullanıcıların otomobili kullanmayı birkaç dakikada öğrenebileceği iddiasına bulunurken ABD Federal Havacılık İdaresi’nden yasal izinleri alınan otomobili sürmek için pilot lisansına sahip olmak gerekmeyecek.

Evi deniz veya göl kenarında olanların rağbet etmesi beklenen otomobil, havadan da yolcularını yine başka bir deniz veya göl kenarına götürebilecek.

Bu yılın sonunda seri üretimine geçilecek otomobilin, fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmazken ön satış için 100 dolarlık bir başvuru şartı koşuluyor. Kitty Hawk firması, bu ön satış başvurusu yapan kişileri satın alma listesine ekliyor ve aracı ilk olarak onlara ulaştıracağını garanti ediyor.

Araçların teslim tarihinin ise 2020 yılı olması bekleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL