EKONOMİ

FINDIKTA OYUN DEVAM EDİYOR!

FINDIKTA OYUN DEVAM EDİYOR!

fındık

FINDIK’TA OYUN DEVAM EDİYOR!

Samsun’un 2015 yılı fındık rekolte tahminine göre, geçen yıla oranla 43 bin ton artış olacağı tahmini yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Samsun’un 2015 yılı fındık rekoltesinin 83 bin hektar alandan 100 bin ton olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Samsun ilinin ekili fındık arazileri ve bu güne kadar alınan mahsül göz önünde bulundurulduğunda rekoltenin 75 ile 80 bin tonu geçmediği öğrenilirken, bu yıl rekoltenin 100 bin ton olacağı yönündeki açıklama kafaları karıştırdı.

Rekoltenin yüksek çıkacağı yönündeki açıklamanın fındık fiyatlarında ciddi düşüşler yaşatarak kilo fiyatının 8 TL altına düşeceği ve üreticinin zararının büyük olacağını söyleyen uzmanlara göre bu işten karlı çıkacak olansa köylünün elinden fındığı ucuza alacak olan fındık tüccarları.

Köylünün elinden fındığı ucuza alıp stoklayan fındık tüccarlarının ilerleyen süreçte spekülatif hareketler yaşatarak ve kamuoyu algısını değiştirerek ucuza aldıkları fındığı serbest piyasa koşullarına göre istedikleri rakamdan satarak bu işten ciddi rant sağlayacakları iddia ediliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL