GENEL

Fikri Işık: “Anıt Kabir Ortak Değerimiz”

Fikri Işık: “Anıt Kabir Ortak Değerimiz”

Fikri Işık’tan Anıt Kabirle ilgili açıklama”Anıt Kabir Ortak Değerimiz”

Bir süredir,Basında çıkan Haberlerde,Anıt kabrin İmara açılacağına ilişki Haberler üzerine,Milli savunma bakanı Fikri IŞIK Bir açıklama yaparak,bu tür Haberlerin Dedikodu niteliği taşıdığını böyle bir kararın olmadığını olamıyacağını belirterek son noktayı koydu.”Atatürk ortak değerimizdir böyle kalacak”dedi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Anıtkabir konusunda TBMM’de bir açıklama yaptı.

Fikri ışık: Anıt Kabir Ortak değerimiz

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Anıtkabir konusunda TBMM’de bir açıklama yaptı. Işık’ın açıklamalarından satırbaşları…

Atatürk hepimizin ortak değeri. Anıtkabir’le ilgili kesinlikle hiç kimsenin kendi kafasına göre bir şey yapması mümkün değil ama maalesef Mimarlar Odası bir algı operasyonu ile sanki Anıtkabir’in arazisi imara açılıyormuş gibi gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan haberler veriyor. Bunu biz de incelettik. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok.

Orada muhtemelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Mimarlar Odası arasındaki çekişmeye maalesef Atatürk ve Anıtkabir alet edilmeye çalışılıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu doğru bir şey değil. Anıtkabir’in askeri sınırlar içinde kalan bölgesine en küçük yapılaşma dahi ne Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir talebi var, ne de ona biz müsaade ederiz. Algı operasyonu yapıldığı kanaatindeyiz.

Anıtkabir arazisinin imara açılmasıyla ilgili olarak ne belediyenin bir şeyi var, ne de bizim bir talebimiz var.

Anıtkabir’in sınırları var. Anıtkabir’in askeri sınırları içinde ne bizden bir talep var, ne de büyükşehrin plan değişikliği var.

Daha önce askeri alan içinde küçük bir alanın park alanı yapılması için bir teklif yapılmış, onu da biz kabul etmemişiz.Diyen Işık”Dedi kodu yaparak algı oluşturmak isteyenler yanlış yapıyor”dedi samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL