GÜNDEM

Feyzioğlu: Bölgemizde Kimse Türkiye İle Baş Edemez!

Feyzioğlu: Bölgemizde Kimse Türkiye İle Baş Edemez!

Feyzioğlu Bölgemizde Kimse Türkiye İle baş edecek düzeyde değil.

Türkiye Barolar birliği başkanı’Metin Feyzioğlu Yaptığı açıklamada,Bögemizde kimsenin Türkiye ile baş edecek düzeyde olmadığını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu belirterek, “Bu gücü de müttefiklerinin kendisini en zor zamanda yüzüstü bırakmasına bağlıdır. Çünkü bizi ne zaman yüzüstü bıraktılarsa biz kendi İHA’mızı, SİHA’mızı ve ağır silahlarımızı yaptık. Şükürler olsun harp sanayimizi en ileri seviyeye çıkardık. Burada bizle boy ölçüşecek hiçbir ülke yoktur. ABD’nin de Türkiye’yi gözden çıkarma lüksü hiçbir şekilde yoktur.” dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Metin Feyzioğlu, il merkezine bağlı Doğutepe köyünü ziyaret ederek öğrencilere kışlık mont ve ayakkabı yardımında bulundu.

Metin Feyzioğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin, NATO’da müttefikinin Türkiye mi, yoksa PKK mı olduğu konusunda karar vermesi gerektiğini söyledi.

“NATO kurulduğu günden beri NATO’nun ileri kanadını koruyan Türkiye mi, PKK mı?” diye soran Feyzioğlu, şöyle konuştu:

“Önce Amerika devleti bir karar verecek, kendisi bir hukuk devleti mi, yoksa teröristlere kol kucak açan bir devlet mi? Terör örgütüyle terör örgütü eliyle mücadele olmaz. Amerikalıların yaptığı şu; IŞİD adlı terör örgütüyle PKK adlı terör örgütü eliyle mücadele ettiklerini sanıyorlar. Hayır, etmezler, edemezler. Terörist, teröristle mücadele etmez. Toprakları paylaşır, oturur. IŞİD’e ‘Burası senin’, kendisine de ‘burası benim’ der. Birkaç gün önce PKK’nın silahlı güçleri IŞİD’lilerin bulundukları bir şehre girdiğinde bir koridor açıp tüm IŞİD’lileri ‘Hadi siz buradan usul usul uzaklaşın’ diye salmadılar mı? PKK, Türk askeri gelirken, IŞİD’in hapishanesinin kapısını açıp tüm IŞİD’lileri sahaya salmadılar mı? O zaman Amerika Birleşik Devletleri kime yaptırım uyguluyor.”
PKK’ya 60 bin tır silah yardımı yapıldığına dikkati çeken Feyzioğlu, “ABD, 60 değil 160 bin tır yardımı da yapsa onu kullananlar bildiğin alçak, korkak, hain ve şerefsiz teröristlerdir.” dedi.

Feyzioğlu, “Sen teröristin altına ağır silah versen de teröristtir. Teröriste ne verirsen ver teröristtir. Yabancı bir gazetecinin söylediğini tekrarlıyorum, ‘Bunca yıl teçhiz edildiler, oralara mevziler kazdılar ama NATO’nun asker sayısı ve teçhizat anlamında en büyük ikinci ordusu iman anlamında da birinci ordusudur. Girdi ve teröristleri dümdüz etti ve teröristler kaçıyor’ diyor. Biz orada işgalci değiliz, işgalci olan PKK’dır. Bir ülkenin dörtte birini işgal ediyor. Arap Birliği bizi kınıyor. Ya kardeşim, sen PKK’yı kınasana, PKK’yı lanetlesene. Senin mensubun olan Suriye Arap Cumhuriyeti’nin dörtte birini PKK işgal etmiş.”

Feyzioğlu, Türkiye’nin o işgali sonlandırmak ve kendi meşru savunması çerçevesi içerisinde vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak için terörle mücadele harekatı yaptığının altını söyledi.

Arap Birliği’nin Türkiye’ye harekat nedeniyle tepki gösterdiğine işaret eden Feyzioğlu, “Senin protesto edeceğin yer orası değil, PKK ve ABD’dir. ABD sen 15 bin kilometre uzaklıktan krus füzeleri atıp Afganistan’ı vuruyorsun, adına önleyici savaş diye bir şey uydurmuşsun, ‘Daha bana saldırılmadan ben saldırıyorum’ diyorsun. Bize saldırılıyor, bizim bebelerimizi öldürüyorlar, bizim insanlarımızı öldürüyorlar. Bir adım sonrada bizim topraklarımızı bizden istemeye başlayacaklar.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL