SAMSUN&BÖLGE

FATSA’YI TANIYALIM

FATSA’YI TANIYALIM

fatsalı

Fatsa, Ordu ilinin ve Karadeniz Bölgesi’nin ilçesidir. Konumu itibariyle, Samsun’un 110 km kuzeyindedir.Ordu ilçe merkezinin de 45 km kuzeyinde bulunmaktadır.Bölge ekonomisine yön veren şehirlerdendir.

Fındık üretiminin yaygın olması ile tanınan ilçe, bu özelliği ile Türkiye’nin dünyada en fazla organik üretim alanına sahip 30. ülke olmasına önemli derecede katkıda bulunmuştur.
Fatsa coğrafi konumu nedeniyle tarih boyunca idari ve ticari bir merkez olmuştur. Özellikle ekonomisinin tarıma dayalı olması, bu özelliği kazandıran emellerden biridir. 2014 TÜİK verilerine göre ilçe nüfusu 105.384’dir.

Tarihte Fanise, Phadsane, Pytane ve Facha olarak adlandırılan bölgelerde bulunmaktadır. Türkler tarafından kesin olarak 1380 yılında alınmıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, ilçedeki ticaretin hareketli olması, imparatorluğun ekonomi bakımından ilerleme kaydetmesini sağlamıştı. İpekyolu’nun ilçeye yakın olması, Fatsa’ya uzunca bir süre parasal bakımdan kazanç sağlamıştır. Fakat, coğrafi keşifler sonucunda, bu yolun fazla işlev görmemesi nedeniyle, ekonomik hareketlilikte duraklamalar meydana gelmiştir.

2006’da kurulan Ordu Üniversitesi’ne bağlı Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesive Fatsa Meslek Yüksekokulu bu ilçede bulunmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL