GENEL

Suudi Arabistan’da Yağmur Duası Yapıl

Suudi Arabistan’da Yağmur Duası Yapıl

Suudi Arabistan’da Halk mevsimin Yağmurlu geçmesi için yağmur duasına çıktı.

Halk mevsimin yağmurlu geçmesi için ülke genelinde yağmur duası yaptı.
Katar ve Suudi Arabistan’da yağmur duası Katar ve Suudi Arabistan’da yağmur duası Katar ve Suudi Arabistan’da yağmur duası

Katar Emiri Temim Bin Hamad Al Sani’nin çağrısı üzerine sabah namazından sonra ülke genelinde yağmur namazı kılındı ve dua edildi. Katar Emiri Al Sani de halkla birlikte dua ederken, Katar devlet televizyonundan canlı yayınlanan merasime binlerce öğrencinin okullarında eşlik ettiği belirtildi.

YAĞMUR NAMAZI

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA’da yer alan haberde bugün Suudi Arabistan’da Kral Abdullah’ın talimatı doğrultusunda başta Mekke, Medine ve başkent Riyad olmak üzere ülkenin bütün kesimlerinde yağmur namazı kılındı. Birçok eyalette emirler de merasimlerde yer aldı.

Mescid-i Haram’da yapılan yağmur duasına Mekke-i Mükerreme Emiri Halid Faysal da katıldı. Mescid-i Haram İmam Hatibi Bender Bin Abdulaziz Belile de hutbede söz konusu duanın Hazreti Muhammed’in sünneti olduğunu belirterek, cemaate kötülük ve günahları terk ederek tövbe etmeleri çağrısında bulundu. Riyad kentinde İmam Türki Bin Abdullah Camisi’nde yapılan yağmur duasında Riyad Emiri Faysal Bin Bender Bin Abdulaziz de bulundu.

Hutbelerde herkesten tövbe ve istiğfar edip dua etmeleri, fakirlere sadaka dağıtmaları, mal ve nefis tezkiyesi yapmaları istendi.

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ve Katar Emiri Temim Bin Hamad Al Sani ülkenin her yerinde yağmur duası yapılmasını istemişti.Körfez ülkelerinde her yıl en az bir defa yağmur duasına çıkılırken, Suudi Arabistan’da yılda birkaç defa yağmur duası yapılıyor. Her sene kuraklığa karşı geleneksel olarak yapılan yağmur duası, aynı zamanda Kabe’de ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de de gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL