GENEL HABER

GALİP ÖZTÜRK; 1000 YILDIR SAMSUNLUYUM

GALİP ÖZTÜRK; 1000 YILDIR SAMSUNLUYUM

galip
Metro Holding Onursal Başkanı İşadamı Galip Öztürk, tarihin izini sürerek, kökleriyle ilgili önemli bilgilere ulaştı.

Tarihçi, Sosyolog, iletişim uzmanı ve hukuk danışmalarından oluşan kadrosuyla aile kökenini araştıran Öztürk’ün neredeyse “bin yıldır Samsunlu” olduğu ortaya çıktı.

İşadamı Galip Öztürk, ailesinin geçmişte “Dobazoğlu” namıyla tanındığı gerçeğinden hareket ederek önce Çarşamba ve çevresi nüfus defter kayıtlarına ulaştı. Kendisi de dahil olmak üzere 7 göbek geri giden ve Osmanlı kayıtlarına kadar ulaşan Öztürk, ailesinin Çarşamba sınırları içinde kalan ve o dönemki adıyla Kare-i Murad-i Şuayb, bugünkü adıyla ise Terme ilçesi sınırlarında kalan Muratlı beldesinde yerleşik olduklarını belirledi.

1834 yılında yapılan ve Osmanlı İmparatorluğunun ilk resmi nüfus sayımı olan çalışmada, Galip Öztürk’ün büyük büyük dedesi olan 1774 doğumlu Dobazoğlu Mustafa Bey’in, yaklaşık 20 bin nüfuslu Kare-i Murad-i Şuayb beldesinde 1 numaralı haneye kayıtlı olduğu görülüyor. Samsunlu İşadamı Öztürk’ün ulaştığı bu bilgi ise bir başka gerçeği daha gün yüzüne çıkarıyor.

Tarihçi ve sosyologlara göre; Öztürk’ün 7’nci göbekten dedesi olan ve köyün 1 nolu hanesinde kaydı bulunan Dobazoğlu Mustafa Bey, Osmanlı Hanedanına bağlı, o yörenin en önemli ailesi ünvanını da taşıyordu.

Dedelerinin ve atalarının Hakiki Samsunlu olduğu gerçeğine ulaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden İşadamı Galip Öztürk yaptığı araştırmayla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Atalarımın, dedelerimin neredeyse bin yıllık Samsunlu olması benim için büyük bir onurdur. Bu şehre ve bu şehrin insanına olan bağlılığımın, genetik kodlarımdan geliyor olması gerçeği ise beni ayrıca heyecanlandırmıştır. Bu konuda çalışmalar yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Allah ömür verdiği sürece topraklarımla olan bağımı ve memleketimin insanıyla olan hüsnü niyete dayalı münasebetimi asla kaybetmeyeceğim. Şimdi torun sahibiyim, çocuklarıma olduğu gibi torunlarıma da Samsun sevgisini aşılamaya devam edeceğim.”KY:dengegazetesi.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL