GIDA

BUNLARI BİLİYORMUYUZ?

BUNLARI BİLİYORMUYUZ?

PATLICAN

Patlıcanda bol miktarda A vitamini ve fosfor mevcuttur. Kilo vermeye yardımcı olan patlıcan en iyi idrar sökücü sebzelerden biridir. Patlıcan yağsız pişirildiğinde damarları yüksek kolesterolün yarattığı kötü etkilerden korur.

CEVİZ

Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önleyerek, erkeklerde meydana gelen prostat kanserini engelliyor. Omega 3 yağ oranı düşük çocuklarda oluşan hiperaktif ve davranış bozuklarını da düzenleyen ceviz, omega 3 bakımından oldukça zengin bir vitamine sahip.

HAVUÇ
Havuç, A vitamini ve beta karoten açısından çok zengin olduğu için başta kanser olmak üzere, tümör ve birçok hastalık için şifa kaynağıdır. Bunun yanında cilt ve göz sağlığı için çok önemli bir besin kaynağıdır. Havucun günlük olarak tüketilmesi birçok açıdan sağlığımıza katkıda bulunmamızı sağlar. Havuç damarlarda tıkanmaya izin vermediği için kalp sağlığını da korur. Tıkanmadan dolayı kaynaklanan aşırı yorgunluğu engeller.

PATATES

Patates içerdiği besin maddeleriyle bir çok fayda sağlamaktadır, Cilt sağlığı için çok yaygın olarak kullanılan patateste bol miktarda C vitamini bulunur. Bunun dışında patates, saç ve sindirim sistemi sağlığına önemli derecede katkı sağlar.

FINDIK

Fındığın içinde kolesterol düşürücü bitkisel sterol, folik asit, magnezyum, bitkisel Omega-3 yağları vardır. Böylece kötü kolestrolü düşüren ve iyi kolestrolü yükselten fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Her gün bir avuç fındık yemek kalp ritmini düzenler ve kalp krizi geçirme riskiniz azalır. Fındık, güç ve enerji kaynağıdır, yorgunluğu giderir.

MAYDANOZ

Maydanozgiller familyasından olan kereviz sağlıklı bir yaşam için oldukça faydalıdır. Karaciğer için oldukça yararlı olan bu sebze sarılık hastalığı önleyici etkiye sahiptir.Kerevizin içinde A, B, C, E vitaminin yanı sıra fosfor, demir, kalsiyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri yer almaktadır.

ENGİNAR

Enginarın karaciğer için önemi büyüktür. Karaciğeri korur ve düzenli çalışmasına katkı sağlamaktadır. Ayrıca enginar safra sıvısının akışını kontrol ederek karaciğerin toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur. Kandaki üre ve kolesterol miktarını düşürerek kalbin çalışmasına yardımcı olur.

ZENCAFİL

Zencefil, İştah açar. Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür. Vücudu terletir. İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı oldukça faydalıdır. Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil, balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır. Bulantıları gidermeye yardımcı olur ve kusmayı önler. Vücut direncini, bedensel ve zihinsel gücü arttırır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur. Bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser. Cinsel isteği arttırır.

GREYFURT

Greyfurt turunçgiller ailesinden bir meyvedir. Yüksek vitamin içeriği sayesinde hem güç verir, hem de hastalıklara karşı dayanıklılık sağlar. Hazımsızlığı gidererek kabızlığa iyi gelmesi, çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlaması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi greyfurtun faydaları arasındadır. İçeriğindeki C vitamini sayesinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

TURPUN FAYDALARI

Turpun içerdiği zengin miktardaki lifler özellikle sindirim sistemine çok fayda sağlamaktadır. Kan hücrelerinin sağlığını koruyan demir aynı zamanda beynin sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını yürütmesine yardımcı olur.
Turp şiddetli öksürüklere karşı inanılmaz faydalı bir besin kaynağıdır. Özellikle çocuklarda meydana gelen öksürük vakalarında turp suyu bal ile karıştırılarak verildiğinde kısa sürede sonuçlar almak mümkün.
Turp Sindirim Sistemi Sağlığını Korur: Turp tüketilen yiyeceklerin sindirilmesi ve hazım sorunlarının ortadan kaldırılması için çok faydalı bir besin kaynağıdır. İçerdiği zengin miktardaki diyet lifleri yardımıyla sindirim sisteminde bulunan bütün organlara fayda sağlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL