GENEL

ERGENEKON BÖLGESİ BULUNDU!

ERGENEKON BÖLGESİ BULUNDU!

ergenekon

Türk destanı Ergenekon Altay dağlarında bulunan bir ovada gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında elde edilen buluntularda ortaya çıktı.

Türk destanı Ergenekon Altay dağlarında bulunan bir ovada gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında elde edilen buluntularda ortaya çıktı. Türk Akademisi’nin ortak Türk tarihi yazımına yönelik yürüttüğü, Kazak arkeolog Prof. Dr. Zeynolla Samaşev’in yönetiminde gerçekleştirilen kazılarda 40 yaşlardaki eski Türk asker ve ozanının mezarı bulundu. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin 2012’de Bişkek’te imzaladığı anlaşmayla kurulan Türk Akademisi’nin “Batı Türk Kağanlığı’nın Devlet Yapısı” saha çalışması çerçevesinde yürütülen kazı çalışmalarında bulunan insan kemiklerinin 7. yüzyılda yaşamış Türk bir askere ait olduğu belirtildi.

Arkeolog akademisyenlerle birlikte yapılan ilk ekspertiz çalışmalarına göre askere ait yay, ok, sadak, kılıç ve at kemikleri bulundu. Karakaba nehrinin yaklaşık 500 metre yakınındaki kazılarda Türk halklarının ortak müzik enstrümanı Kopuz’a benzeyen yeni bir müzik aletine de rastlanması kazı çalışmalarının en heyecan verici keşiflerinden biri oldu.

Şimdiye kadar keşfedilmeyi bekleyen Ergenekon’u gün yüzüne çıkaran Türk Akademisi Çalışma Grubu’nun önderi Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali İstanbul’a geliyor.ky:yenimesaj.com.tr

OKAN EGESEL

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL