SİYASET HABER'LERİ

Erdoğan’dan “Malazgirt ve 30 Ağustos” Mesajı

Erdoğan’dan “Malazgirt ve 30 Ağustos” Mesajı

Erdoğan’dan çifte ‘Zafer’ mesajı

Erdoğan’dan çifte ‘Zafer’ mesajı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü ve Zafer Haftası dolayısıyla birer mesaj yayımladı. Erdoğan, Zafer Haftası mesajında “Bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın ödediği bedeller ile milletimizin tüm dünyaya örnek olan mücadele azmi, sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz, her geçen gün gelişen ve büyüyen Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un, en zor şartlarda milletin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olduğunu belirterek, “Bu büyük zaferlerde ortaya konan azim ve kararlılık, aziz milletimizin, istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağının, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve cesarete sahip olduğunun ispatıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, 26 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu’nun ana vatan haline gelişinin yolunu açan Malazgirt Zaferi’nin kazanıldığı ve bugünkü Türkiye’nin kuruluşunda önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı ağustos ayının son haftasını, Zafer Haftası olarak kutladıklarını bildirdi. 1071’de kazanılan Malazgirt Zaferi’nden bugüne kadar geçen süreçte, Anadolu’da kurdukları devletler ve verdikleri mücadeleyle, bu coğrafyayı vatan haline getirdiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “26 Temmuz 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz da en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Bu büyük zaferlerde ortaya konan azim ve kararlılık, aziz milletimizin, istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağının, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve cesarete sahip olduğunun ispatıdır. Bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın ödediği bedeller ile milletimizin tüm dünyaya örnek olan mücadele azmi, sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz, her geçen gün gelişen ve büyüyen Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir.Haberin Devamı burada

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL