GENEL

EMEKLİYE “PROMOSYON” MASADA

EMEKLİYE “PROMOSYON” MASADA

EMEKLİYE 900 TL MASADA
Emekliye promosyonda 900 lira masaya geldi. Çalışma Bakanlığı ile süren görüşmelerde bankalar emeklilere promosyon tekliflerini 900 liraya çıkardı. 11 milyona yakın emekliye promosyonda önemli gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal…

Emekliye promosyonda 900 lira masaya geldi. Çalışma Bakanlığı ile süren görüşmelerde bankalar emeklilere promosyon tekliflerini 900 liraya çıkardı.

11 milyona yakın emekliye promosyonda önemli gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile masaya oturan bankalar, promosyon tekliflerini artırmaya devam ediyor. Bankalar, promosyon tekliflerini 3 yıllık dönem için 900 liraya kadar çıkardı. Emeklilerin promosyon isteğini hayata geçirmek için harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bankalarla birbiri ardına görüşmeler yapıyor. Masaya ilk etapta yıllık 100, 3 yıllık dönem için 300 lira promosyon teklifiyle oturan bankalar, pazarlıklar sonucu bu rakamı yıllık 200, 3 yıllık 600 liraya çıkarmıştı. Memurlara ödenen tutarın ortalama 900 lira olduğu belirtilirken, emekliler için de bu rakamın ulaşılabileceği kaydedildi. Bankalar emeklilere promosyon teklifini artırdı. 3 yıllık dönem için 900 lira olan tutarı bankaların kabul ettiği belirtiliyor.

KMH KABUL EDİLEMEZ
Ancak emeklilere maaşlarını 3 yıl şubelerinden almaları karşılığında 900 lira promosyon ödemeyi taahhüt eden bankaların bir şartı var. O da promosyon karşılığında emeklilerin kredili mevduat hesabı (KMH) açmaları. Çalışma Bakanlığı’nın ise KMH talebini kabul etmediği ve ay sonuna kadar süre tanıdığı ifade ediliyor. KMH kabul edilirse ödenen para faiz olarak geri alınabilecek.

Memur emeklilerinden Bağ-Kur kapsamında çalışanların geliri, bu ay destek primi kesintisinin kalkması ile yüzde 11.1 arttı. Nisan’da da SSK ve Bağ-Kur emeklileri artışı maaşlarında görecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL