SAGLIK

Eletronik Sigara Kanser Yapıyor!

Eletronik Sigara Kanser Yapıyor!

Elektronik sigara Kanser sebebi!

Bunun üzerine araştırmalarına hız veren bilim insanları, elektronik sigaraların ve ürettikleri buharın artık geleneksel sigaralar yerine zararsız bir seçenek olarak değerlendirilmemesi gerektiği sonucuna vardı.
Yeni bilimsel araştırma, elektronik sigaralardan çıkan buharın solunum yolundaki bazı hücreleri öldürebileceğini gösterdi.
Avustralya’daki Adelaide Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği çalışma, üç tip elma aromalı elektronik sigara likitinden çıkan buharın akciğer bronşlarını escort istanbul kaplayan epitel hücrelerini tahrip edebildiğini ortaya çıkardı. Solunum sistemini kaplayan bu doku, akciğerleri ve soluk borusunu temiz tutmak için önemli.
Araştırmacılar ayrıca, buharın bağışıklık sistemini etkileyebildiğini ve özellikle makrofajların çalışmasını sekteye uğrattığını keşfetti. Marofajlar vücuttaki yabancı atıkları ya da bakteri gibi hücreleri veya kendi sağlıksız hücrelerimizi yutup ve sindirerek ortadan kaldıran akyuvar hücreleri.
Son aylarda ABD’de elektronik sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan akciğer hastalıkları nedeniyle yüzlerce kişinin sağlığını kaybetmesinin ve birçok kişinin ölümünün ardından elektronik sigara, dikkatleri yoğun biçimde üzerine çekti.
Geçen hafta ABD’li yetkililer, aynı gizemli akciğer rahatsızlığı nedeniyle ölenlerin sayısının 8’e çıktığını ve yaklaşık 530 kişinin de bu hastalıktan muzdarip olduğunu açıklamıştı.
Hastaların çoğu 10’lu, 20’li yaşlardaki veya 30’larının başındaki genç erkeklerden oluşuyor. Adelaide Üniversitesi’nden araştırmacılara göre çalışmalarının bulguları, hükümetin artık elektronik sigarayla ilgili daha ciddi düzenlemelere gitmesi gerektiğini gösteriyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL