GENEL

Derinalem diyorki

Derinalem diyorki

derinalem91Adem KARTAL

7 Haziran 2015 Milletvekili aday adayı tespit süreci devam ediyor

Saygı değer okuyucularım hepinize merhaba;

Bugün ki yazımızda,siyasi Partilerin Milletvekili aday adayı sürecini irdeliyeceğiz.
Bilindiği gibi ,Türkiye 7 Haziran 2015 tarihinde bir genel seçim daha yaşıyacaktır.
Seçin telaşı ve heyacanı,tüm siyasi partileri sarmış durumda.Malumunuz olduğu üzere,Milletvekili Aday adayı müracaatlarını ilk kabul eden Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi.Diğer Partilerde halen bu işin hazırlığı içinde gözüküyor. AKP ye 12 Şubatta başlayan 20 şubatta biten süreçte Samsun’dan Milletvekilliği aday adaylığı için yaklaşık 100 kişinin müracaat etmiş olduğu gözüküyor.Bu sayı “tüm Türkiye’de 6223 olarak belirlendi.Bunların,”984 ü kadın 584 engelli”vatandaş..Bu aday adaylarının içerisinde Tanınmış siyasi kimlikler olduğu gibi, hiç tanınmayan ,Ev hanımı emekli işçi memur Bürokrat engelli birçok kişi ,Milletvekilliği aday adaylığı için AKP’nin kapısını çaldı.Milletvekili aday adaylarının tanıtım toplantısından sonra ,Temayül değerlendirmesi.AK Parti örgütlerinin oylarıyla sonuçlandı. Temayül yoklamasına Samsun ilinden 81 aday adayı katıldı.Temayül sonuçlarını ve sair değerlendirmeleri, Genel merkez yapacak.İlk değerlendirme olan,Mülakat sınavı 6 Mart itibari ile başladı,süreç halen devam ediyor.Mülakatın 13 mart’ta biteceği,Parti sözcüleri tarafından duyuruldu!Bazı aday adaylarının müracaatlarını daha partiye teslim etmeden , gezilere ve Adına şow diyeceğiz hareketler içinde olduklarını gördük!Tabi; “burada yasalara saygılı,ve temayüllere uygun bir çalışma yapan arkadaşları,Vareste tutuyoruz.Onlara en ufak bir sözümüz yok!..Bizim sözümüz,Kocaman kocaman resimlerini caddelere ve bilbortlara yasa dışı bir şekilde yapıştıranlara.Kardeşim; bu ülkede siyaset yapmanın belli yasal krıterleri var.!Bu kriterleri hepimizin bildiği gibi ,”Yüksek seçim kurulu” belirler.Aday adayı olarak, reklam propaganda çalışması yapmak yasalar dahilinde tüm adayların hakkıdır.Ama ,yasalara uymak kaydıyla.!Resimlerinizin yanına parti loğosu ibaresi ,oda yetmedi şirketinizin ismi vs ire ,koymak hangi yasa’da var?Öğrenmek isteriz.! Bir vatandaş olarak,sanırım bu en tabi hakkımızdır.Görevlilerin sorumluluklarının gereğini yapmalarını,Her vatandaş gibi bizde beklemekteyiz.

Milliyetçi Hareket Partisinde,Milletvekili Aday adaylığı süreciyle ilgili hummalı bir çalışma içinde olduğu gözleniyor;Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili aday adayı müracaat sürecini 12 Mart 2015 perşembe günü saat 09 da başlatıp,18 Mart 2015 çarşamba günü saat 17 de sona erdireceğini duyurdu!..Aldığız duyumlara göre ,MHPye’de birçok bürokrat Akademisyen iş adamı ve tanınmış siyasetçinin müracaat ettiğini biliyoruz.haberler bu yönde.Onlarıda yakın bir zamanda Haber manşetlerinde göreceğiz.

Seçim sürecinin en sessiz partisi,Cumhuriyet Halk Partisi olarak gözüküyor.Milletvekili aday adaylığı sürecinde CHP’ye müracat eden toplam Milletvekili aday adayı sayısı 2822,bunların 649 u kadın.Orada da hummalı bir çalışma görünmekte.Partiler, aday belirlemelerini genellikle merkez yoklaması şeklinde yapıyor.

Bilindiği gibi,Türkiye’de 2014 rakamlarına göre faaliyetlerini sürdüren 79 adet siyasi parti bulunuyor. “En fazla siyasi Parti 11 adet ile”2012 yılında kuruldu.
7 Haziran 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin ülkemizin yeni vizyonunu etkiliyecek nitelikte olacağı aşikardır.Zira ; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN açıkca 7 Haziran seçimlerine atıfta bulunarak,”7 haziran 2015 seçim sonuçları istediğimiz gibi sonuçlanırsa,Türkiye için Başkanlık sisteminin kaçınılmaz olduğunu söylemiştir! Dolayısıyla Türk milleti sandığa giderken,bu durumları değerlendirmek için bir analiz yapacaktır.Bundan kuşkumuz yoktur.
7 Haziran 2015 seçimlerinin Büyük Türk milletine Hayırlar getirmesini temenni eder,Tüm siyasi Partilere ve Tüm Milletvekili aday adaylarına başarılar dilerim.Kalın sağlıcakla.A…Kartal.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL