HUKUK&POLİSİYE

CİZRE’DE “BÜYÜK OYUN” BOZULDU!

CİZRE’DE “BÜYÜK OYUN” BOZULDU!

cİZRE

Güvenlik güçleri, gerçekleştirdikleri operasyonla bölücülerin iç savaş oyununu bozdu 150 evden üs kurdular

Cizre’deki 8 günlük operasyonun ardından hazırlanan rapor açıklandı. Rapora göre örgütün dağ kadrosundaki 30 PKK’lı terörist, 200 kadar YPG-H’liyi organize etti. Militanlar bazı mahalle gi-rişlerine hendek kazıp bombalarla tuzakladı. Sokakların başına da roketatarlı teröristler yerleştirildi. 150 ev tünellerle birbirine bağlanarak adeta üs kuruldu.

Trafoları vurup kaçtılar

1500 özel harekatçının katıldığı operasyonda hain planın çöktüğünü anlayan teröristler, trafoları havaya uçurarak kaçmaya çalıştılar. Cizre’yi Kobani’ye çevirmek isteyen PKK’nın iç savaş planını çökerten güvenlik güçleri 60 barikat, 30 hendekli bomba ile yaklaşık 800 kilo patlayıcı maddeyi üs olarak kullanılan evlerde ortaya çıkararak imha etti.

İç savaş oyunu bozuldu

PKK’nın Kobani’ye dönüştürmek istediği Cizre’de 4 Eylül’de başlayıp 12 Eylül’de son bulan sokağa çıkma yasağından sonra kentte savaş görüntülerini andıran manzaranın perde arkasındaki bilinmeyenler gün yüzüne çıktı. Güvenlik birimleri tarafından hazırlanan 8 günlük operasyon raporunda Cizre’nin bölge ve örgüt için stratejik önemine değinildi. Örgütün YPG’nin kontrolündeki Rojava bölgesi ile sınır olan Cizre üzerinden şehir çatışmalarının fitilini ateşlemek için özellikle bu ilçeyi seçtiği belirtildi.

150 ev tünelle bağlandı

Ardından örgütün ilçede kale olarak belirlediği Nur, Cudi, Sur ve Yasef Mahallelerinde güvenlik güçlerine karşı çatışmak için mevzi ve cephanelik hazırladığı istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Bu evleri duvar, tünel ve çarşaflarla perdeleyerek birbirine bağlayan 200 YDG-H üyesini 30 PKK’lının ilçeye gelerek organize ettiği saptandı. Örgüt, mahalle giriş çıkışları ile 150 evin bulunduğu sokakları hendeklere koydukları bombalarla tuzaklayıp kum torbalarıyla çevirdi, barikat kurdu. Sokak başlarına ise roketatarlı militanlar yerleştirildi. İstihbarat ve terör ekiplerinin yaptıkları saha çalışmaları kapsamında gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. Örgüt militanlarının kullandığı ev ve sokakların haritası çıkarıldı. Operasyon için 4 Eylül’de düğmeye basıldı. Operasyonlarla birlikte teröristler kaçarken tuzaklanmış, barikatlarla set örülmüş yolları kullandı. Teröristlerin kaçması için trafo ve sokak lambaları roketatarlarla hedef alındı.

1500 özel harekatçı görev aldı

Şırnak İl ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlükleri ile bin 500 özel harekâtçının zırhlı araçlarla katıldığı ve 8 gün süren operasyonlarda 60 barikat ile 30 bomba tuzaklı hendek imha edildi. Örgütün Dağlıca ve Iğdır’da güvenlik güçlerine karşı kullandığı EYP olarak adlandırılan 20 El Yapımı Patlayıcı etkisiz hale getirilirken, 800 kilogram patlayıcı madde imha edildi. Örgüt militanlarının üs olarak kullandığı evlerin büyük bir bölümü yerle bir edildi. Çatışmalar süresince 32 örgüt mensubunun öldürülürken, 2’si dağ kadrosundan 10 örgüt üyesinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL