Yaşam

Çipli Kimlik Kartı Almak Kolaylaşıyor!

Çipli Kimlik Kartı Almak Kolaylaşıyor!

Çipli kimlik kartı alacaklara iyi haber

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluktan ve sıra bekleme endişesinden dolayı çipli kimliklerini almayı geciktirenlere iyi haber! Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü aldığı kararla bu işlemi kolaylaştırıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı değişiminde yeni bir gelişme yaşandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Çipli kimlik kartlarında yeni bir gelişme meydana geldi. 02.01.2017 tarihinden itibaren yurt genelinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi uygulanmaya başlandı. Vatandaşlar, çipli kimlik kartlarını yavaş yavaş almaya başladı.

ÇİPLİ KİMLİKLER BAŞVURU YAPILDIĞI GÜN ALINABİLECEK
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü, çipli kimlik dağıtımının 10 milyonu geçtiğini belirtti.

Yeni düzenleme ile çipli kimliklerini almak isteyen vatandaşlar, başvuru yaptığı gün çipli kartlarını alabilecek.

62BİN YENİ KİMLİK ÜRETİMİ

Kimlik kartları ile ilgili açıklama yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü; Şu anda günde 72 bin başvurumuz, 62 bin yeni kimlik üretimimiz var. Dokuzuncu makinemiz de geldiği zaman artık Türkiye’de günlük başvurunun tamamını aynı gün içerisinde sonuçlandırmış olacağız. Arkadaşlarımız, bayramın birinci günü dışında, 10 gün herkes tatil yaparken onlar kişiselleştirme merkezinde bekleyen 410 bin kart için çalıştılar” açıklamasında bulundu.

RANDEVU ALIN SIRA BEKLEMEYİN

Bakanlıkca 3 yıl olarak belirlenen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı değiştirme süresinin, son zamanlarda vatandaşlar tarafından alınan bilgiler doğrultusunda, kamuoyunda kimlik kartının yıl sonuna kadar değiştirilmesi gerektiği hususlarında bilgiler yer aldığı öğrenilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunu, randevu alarak müracat yapıldığı zaman, sıra beklemeden işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL