SAMSUN&BÖLGE

Başkan Şenol Kul, Muhtarları ve oda temsilcilerini kabul etti

Başkan Şenol Kul, Muhtarları ve oda temsilcilerini kabul etti

başkan

Başkan Kul, muhtar ve oda temsilcileriyle bir araya geldi

Terme’nin sorunlarının konuşulduğu istişare toplantısı muhtarlar ve oda temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda muhtarlardan bilgi alan Başkan Kul, Terme’nin sorunlarını birlikte çözeceğiz bu sorunları konuşmak için kent konseyin de buluşacağız dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde muhtar ve oda temsilcileri ile Belediye Başkanı Şenol Kul istişare toplantısında buluştu. İlçenin sorunlarının ele alındığı toplantıda çöp, su, yol ve kanalizasyon gibi sorunlar konuşuldu. Başkan Kul, yapınla çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verirken muhtarların da sorularını cevaplandırdı. Büyükşehir yasasıyla birlikte Terme’ye bağlanan 57 köy ve 9 belde ile sorumluluklarımız daha da artmış durumda, bunların farkında olarak yapacağımız çalışmaları planlama ve önceliklerimiz için çalışmalara başladık bundan sonra ise sadece yapmak kalacaktır dedi.

KENT KONSEYİNİ BU AY YAPACAĞIZ
Kent konseyinin önemine değinen Başkan Kul, “Yapacağımız çalışmalar da halkın söz sahibi olması ve fikirlerini bizimle paylaşması için düzenli olarak kent konseyini toplayarak sorunlarımızı masaya yatıracağız. Bu ay ilk yapacağımız kent konseyi ile ilk etapta önemli konularda hep birlikte karar alacağız. Burada siz muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Mahalleleriniz de ve çevrenizde gördüğünüz sorun ve önerileri burada paylaşıp çözüme ulaştırıp biran önce uygulamaya başlayacağız” dedi.
KIŞDAN ÖNCE DOĞALGAZ KULLANMAYA BAŞLAYACAĞIZ
Doğalgaz çalışmalarının ilçede yeniden başladığını belirten Başkan Kul, “Kış gelmeden bazı mahallelerimizde vatandaşlarımız ilk doğalgazı kullanmaya başlayacaktır. Kul, alt yapı çalışmaları hızlandı nasip olursa kış gelmeden bazı mahallelerde gazın vanası açılıp halkın kullanımına açılacaktır” dedi. Başkan Kul, artık her şeyin sistemli ve düzenli olması için çalışmalarımız devam ediyor belediyede yapılanmamızı tamamladık bile fazla geçmeden icraatlara başlayacağız ama sabretmemiz lazım. Büyükşehir yasasıyla artık bir nevi onların onayı olmadan bir şey yapamıyoruz onlarla birlikte güzel işler çıkartacağız dedi.

Terme Muhtarlar Derneği yönetim kurulu temsilcisi söz alarak muhtarlar adına açıklamalarda bulundu. Açıklamasında muhtarlar olarak ilk önce çözülmesini istedikleri problemlerinden çöp, su, yol ve sokak hayvanlarının ıslahı gibi konulara çözüm bulunmasını istedi. Soru cevap şeklinde devam eden istişare toplantısın da ilçe Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi ve Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu da söz alarak ekonomik gelişmeler ve tarım faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL