POLEMİK Yaşam

Bahçeli’ye İlk Destek Diyarbakır’dan!

Bahçeli’ye İlk Destek Diyarbakır’dan!

Bahçeli’ye ilk cevap Diyarbakır’dan geldi

Ticaret Bakanlığı’nın resmi açıklamasından önce ortaya atılan ekmek zammını eleştiren MHP Lideri Bahçeli’nin ‘Askıda Ekmek’ çağrısı üzerine ilk kampanya Diyarbakır’da başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin ekmeğin fiyatına zam yapılacağı iddiası üzerine başlattığı “Askıda Ekmek” projesine bir destek de Diyarbakır’dan geldi.

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin başlattığı “Askıda Ekmek” projesi kapsamında merkez Sur ilçesinde bir fırını ziyaret etti.

Kayaalp, askıda ekmek kampanyasına destek amacıyla ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 200 ekmek satın aldı.

Hem ekmek fiyatlarındaki artışa dikkat çekmek hem de ihtiyaç sahiplerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan kampanyaya tüm Diyarbakır halkını davet eden Kayaalp, şöyle konuştu:

“Bu proje, Diyarbakır’daki yol arkadaşlarımız tarafından birçok fırında başlatıldı. Bu, bir günlük değil inşallah devam edecektir. Allah kimseyi yoklukla açlıkla sınamasın. Bütün vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması istiyoruz. İhtiyaç sahipleri olduğu müddetçe biz bu şekilde projeye devam edeceğiz.”

DİYARBAKIRDAN BAHÇELİ’YE DESTEK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zeynel-2 ekmek fırını işletmecisi Metin Çelik, yapılması planlanan ekmek zammı sonrası televizyonlardan Bahçeli’nin açıklamalarını dinlediğini söyledi. Eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç ile görüştükten sonra askıda ekmek projesini haya geçirdiğini kaydeden Çelik, “Çok önceden beri bu kampanyaya destek veriyorduk. Bahçeli’nin açıklamalarının ardından, onun çağrısıyla kampanyamızı genişlettik. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek. İstanbul fırıncıları zammı hak etmiyor, orada 4 defa zam oldu Diyarbakır’da hiç zam yapmadık. Şuan da Diyarbakır’da ekmeğin tanesi 1 liradır. 3-4 yıldır zarar etmemize rağmen ekmeğin fiyatlarında değişikliğe gitmedik. Bu kampanya biz oldukça devam edecek. Kampanyamıza dışarıdan gelen arkadaşlar katkıda bulunuyor. Örneğin adam bir ekmek alıyor, 5 ekmek parasını da fazladan bırakıyor. Haftadan haftaya para bırakan arkadaşlarımız var. Bu şekil askıda ekmek sürekli bulunuyor ve fakir fukaraya dağıtılıyor. Kampanyanın tüm fırıncılara örnek olmasını istiyoruz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL