GÜNDEM

BAHÇELİ: AKP YERİNE, MİLLETE GİDERİZ

BAHÇELİ: AKP YERİNE, MİLLETE GİDERİZ

BAHÇELİ&ÜLKÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Azınlık hükümetine neden destek verelim. Azınlık hükümetine destek verme demek, sadece AKP’yi arzuluyoruz demektir. Onu arzulayacağımıza millet iradesini arzularız” dedi.
Bahçeli, parti genel merkez binasında partililerle bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından partililere hitap eden Bahçeli, Ramazan Bayramı’na acı, ıstırap ve üzüntülerle erişildiğini belirterek, İslam coğrafyasında zulüm, işkence, cinayet ve her türlü zulmün yaşandığı bir ortamda, İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı idrak ettiğini aktardı.

Irak’ta bayramın birinci gününde pazar yerinin bombalanması sonucu 100 Müslüman’ın hayatını kaybettiğini vurgulayan Bahçeli, “Bu nereye kadar devam etmelidir. Bunun bir sonu yok mudur? Bu artık İslam coğrafyasının en öncelikli meselesi olarak ele alınmalıdır. Bu canice hareketler Müslüman coğrafyasında oluyor fakat Müslümanların kutsal kabul ettikleri önemli günlerde devam ediyor.

Bunun İslamiyet ile bir alakası yoktur. Bu cinayetleri işleyenlerin de Müslüman olmaları şüphelidir. Buna bir son verilmeli. Zamanı geldi diye düşünülmelidir” diye konuştu.

“İSLAM COĞRAFYASI BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”

Bahçeli, İslam ülkelerinin hükümet ve devlet başkanlarının, alimlerinin mutlaka bir İslam coğrafyası şurası toplayarak bu gidişatı önleyebilmenin, sorunları çözebilmenin yolunu aramasını isteyerek, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti de İslam coğrafyasının en önemli, etkin ve güçlü bir devleti olarak bunda öncülük yapmalı, mutlaka bir çözüm yolunu, Türkiye’nin bulması gerektiğini, Müslümanlara anlatarak, onlar arasındaki dayanışmayı, güç birliğini sağlaması gerekmektedir.

Bunun artık zamanı geçmektedir. İslam ülkelerinin ve Müslüman kardeşlerimizin, inanmış insanlarımızın bunlara tahammülü kalmamıştır. Bu bayram vesile olmalı ve mutlaka bu sorunun çözümüne doğru bütün İslam coğrafyası birlikte hareket etmeli, kesin çözümün ne olması gerektiği konusunda bir kararlılık ve azmi ortaya koymalıdır.”

“MHP, ANAMUHALEFET GÖREVİNİ ÜSTLENEREK…”

Bahçeli, 7 Haziran’da yapılan seçimin ardından başlayan koalisyon sürecinde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirdiğini anımsattı.

TBMM’de temsil edilen partilerin geçen hafta Davutoğlu başkanlığındaki AK Parti heyeti tarafından ziyaret edildiğini de anlatan Bahçeli, pazartesi gününden itibaren koalisyon görüşmelerinin ikincisinin yapılacağına işaret etti.

MHP’nin, 7 Haziran akşamında, siyaseten seçim sonuçlarını değerlendirirken, ortaya koyduğu hükümet kurma şekli üzerinde kararlı bir üslupla, çözümlerin neler olması gerektiğini milletle paylaştığını vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çözüm Süreci’ne odaklanmış, bununla ilgili her türlü teması geçmişten beri yürütmüş, Türkiye’nin çözümünü gelecek için çok hayırlı gördüğünü ifade etmiş siyasi partilerin, koalisyon hükümetinde yer almaları, ülkemiz açısından daha hayırlı olacaktır.

Bu aynı zamanda 470 milletvekilinin TBMM’de temsiline sahip kılınan bir güçlü hükümet olacaktır ki artık, milletimize çözümün ne olduğu, amacının ne olduğu, kapsamının ne olduğu, uygulamasıyla birlikte Türkiye’nin nereye sürükleneceğini bu millete çok net olarak göstermelidirler.

Böyle bir durum karşısında MHP, anamuhalefet görevini üstlenerek, bugünkü çözümcü iktidarın uygulamalarını denetlemek ve onların ülkemizin geleceğiyle ilgili tehlike ve tehdit arz eden durumları dikkate alarak uyarmak görevini üstlenmek suretiyle, demokrasideki muhalefet üslubunu taşıyarak, gerekli hizmeti milletimize sunma arzusu taşımaktadır.”

“HERKES MHP’DEN BAHSETMİŞTİR”

Bahçeli, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, “MHP’nin yaptırdığı ankete göre, olası bir erken seçimde MHP’nin oyunun yüzde 19 olduğu ve bu yüzden erken seçime sıcak bakıldığı” yönündeki sorusu üzerine Bahçeli, “Bizim böyle bir anketimiz yoktur. Basında yine muhtelif çevrelerin, her siyasi kurumu yönlendirmek amacıyla, ortaya koymuş oldukları disiplinsiz görüşlerdir” yanıtını verdi.

Bahçeli, “Olası bir erken seçimde MHP’nin oy oranı artar mı, yoksa geriye düşer mi?” şeklindeki soruya, “Tabii onu milletimiz bilecektir. 7 Haziran seçimlerini denemiştir. 80 milletvekiliyle TBMM’de temsil yetkisini vermiştir.

Ama herkes MHP’den bahsetmiştir. MHP’siz bu işler olmaz demiştir. Zannediyorum erken bir seçimde milletimiz, ‘Bunlara değil, MHP’ye ihtiyaç var ve MHP’yi iktidara getirmek istiyoruz’ diyeceklerdir” ifadesini kullandı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Dolmabahçe mutabakatına ilişkin eleştirilerinin olduğunun” anımsatılmasının ardından Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan görüşmeyi inkarının, sağlıklı bir yaklaşım olmadığını savundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL