BİLİM&TEKNİK

ANKA milli motora ne zaman geçecek ?

ANKA milli motora ne zaman geçecek ?

ANKA

ANKA milli motora ne zaman kavuşacak?

TUSAŞ Motor Sanayii Anonim Şirketi (TEI) tarafından ANKA İnsansız Hava Aracına özgün yerli motor geliştirilmesi projesi hangi aşamada? ANKA yerli motora ne zaman kavuşacak?
ANKA milli motora ne zaman kavuşacak?

Hezarfen Savunma Sanayii Günlerine katılan TEI Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut Akşit yaptığı açıklamada,” ANKA İnsansız Hava Aracı için geliştirilen özgün motor çalışmasında projenin yarısı tamamlandı. ANKA İHA, çalışmaları devam eden özgün motoru 2016 tarihinde kullanmasını planlıyoruz, Projede motor tasarım ekibi ile çalışıyoruz. Bu sayının önümüzdeki dönemlerde 50’ye ulaşmasını öngörüyoruz”.

ÖTE YANDAN SOM FÜZE’Sİ İÇİN MOTOR ÜRETME PROJESİ GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR.

Kale Havacılık SOM motorunu üretiyor

Kale Havacılık tarafından geliştirilen SOM motorunun geliştirilme çalışmaları sorunsuz şekilde devam ediyor.
Kale Havacılık SOM motorunu üretiyor

Kale Havacılık Arge Test Sistemleri Yöneticisi Burçin Elbirlik üzerinde çalıştıkları projeler hakkında açıklamada bulundu. Elbirlik,” Kale Havacılık olarak SOM mühimmatı için geliştirdiğimiz motor çalışmalarında önemli bir aşama kaydettik. Şuan motor çalışır durumda, üzerinde test işlemlerine devam ediyoruz. Bu konuda sadece ABD,Kanada ve Güney Kore’de mevcut olan bir test merkezi inşa ettik. Bu tesisin Mart ayının sonlarına doğru açılmasını planlıyoruz. Daha sonra planlarımızda Turboprob motor üzerinde çalışmaya başlayacağız.

SOM motorunun ilk çalıştırılması anında sıkıntı yaşadık,motor alev aldı. Tabii ki bunlar olağan hadiseler, tecrübe etmeden başarıya ulaşılmaz. Şu noktada herhangi bir problem yok belirlenen program çerçevesinde devam ediyoruz. SOM mühimmatı için gerekli malzeme maalesef yurtdışından ham olarak bize geliyor. Bizde bunu işleyerek ürün haline getiriyoruz. Seri üretime geçildikten sonra bu alanda da üretimin yurt içinde yapılacağını inanıyoruz”.
SOMM
Kaynak: www.kokpit.aero

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL