GÜNDEM

Amerika K.Kore Karşısında, Çark Etti

Amerika K.Kore Karşısında, Çark Etti

Amerika Çark etti!

Kuzey Kore’ye baskı yapması konusunda Çin’den umudunu kesen ABD’nin, ‘Düşmanın değiliz’ diyerek yelkenleri indirmesi dikkat çekti

ABD yelkenleri indirdi

Kuzey Kore’nin son bir ay içerisinde iki balistik füze denemesi gerçekleştirmesi ve denemelerin kıtalararası balistik füze (ICBM) kriterlerine göre başarılı olması Kore yarımadasındaki gerginliği artırdı. Pyonyang’ın geçen hafta denediği füzenin 5 bin 500 fit irtifaya ve bin kilometre menzile ulaşması Güney Kore ve Japonya’nın yanı sıra ABD’yi de kaygılandırıyor.

Ancak Kuzey Kore’ye yapılan diplomatik baskıların sonuç vermemesi ve yarımadada askeri seçeneğin de sonuçlarının kestirilemiyor olması, Washington’un Kuzey Kore konusundaki çıkmaza sokuyor. Trump, Çin’in bir şeyler yapmasını bekliyor.

Son iki füze, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından ICBM olarak değerlendirilirken iki füzenin de ABD topraklarına ulaşma kapasitesine sahip olduğu belirtildi. En son denemeden sonra Trump yönetimi Çin’den umudunu kesmiş olacak ki Trump, Twitter hesabı üzerinden Çin’in kendisini Kuzey Kore konusunda hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Washinton’ın, silahsızlandırmayı kabul etmesi halinde Pyongyang’la diyaloğa açık olduklarını söyledi. Tillerson, “Düşmanın değiliz. Sana bir tehdit değiliz ancak sen bize kabul edilemez bir tehdit sergiliyorsun ve buna cevap vermemiz gerekiyor.” dedi.KY:YENİMESAJ.COM.TR

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL