GENEL

Altın Düşmeye devam ediyor!

Altın Düşmeye devam ediyor!

Altın Kayıplarını Koruyor
Altın piyasasında dalgalanmalar devam ediyor. Sarı metal, son olarak ABD tarafından Cuma günü açıklanacak olan istihdam verilerinden gelecek tepkiler öncesinde kan kaybetmeye devam etti.

ABD tarafından Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri, yatırımcılar tarafından merakla beklenmekte. Yatırımcılar, FED’in faiz artışına ilişkin ihtimallerine dair sinyaller arayacakları istihdam verileri öncesinde temkinli bir politika izliyor. Bu durum, güvenli liman olarak gösterilen altın piyasasına olan ilginin azalmasına neden olurken, Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri öncesinde altının kayıplarını korumasına da neden oldu.
Altın piyasasında son duruma baktığımızda; spot altın, % 0.2 oranında yükselerek Singapur yerel saati ile saat 10:38’de ons başına 1,310.89 dolardan işlem gördü. Sarı metal, Çarşamba günü ise ons başına 1,304.29 dolardan işlem görerek birkaç haftalık sürecin en düşük seviyesine inmişti.

altınAltın, 2016 yılına hızlı bir ralli ile başlamıştı. Altının bu hızlı yükselişini, küresel piyasada yaşanan belirsizlikler, hisse senedi ve faiz piyasasının yatırımcıları endişelendirmesi ve en önemlisi FED yetkililerinin faiz artışı kararını sürekli ertelemesi desteklemişti. Fakat son haftalarda FED yetkilileri tarafından yapılan ılımlı piyasa açıklamaları ve faiz artışına yeşil ışık yakan sinyalleri ile birlikte altın cazibesini yitirmeye başladı. Hızlı bir düşüş gösteren altın piyasası, kazançlarını koruyamadı ve düşüş ivmesine geçti.

National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai’nin piyasalar hakkında yaptığı değerlendirmesinde; Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisinin ABD ekonomisinin güçlendiğini göstermesi durumunda altın piyasasında baskının daha da artacağını belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL