GÜNDEM

Akıllı emniyet kemeri yaptı !

Akıllı emniyet kemeri yaptı !

emniyet kemeri

İlginç buluşlarıyla dikkat çeken ” HEPAR” Samsun İlkadım Belediye başkan adayı Mustafa YİĞİT Akıllı emniyet kemeri yaparak bu yöndeki çalışmalarını bir basamak daha yukarı çıkardı.”bundan sonra kimse aracına emniyet kemeri takmadan binemeyecek” Diyen Mustafa YİĞİT “Projelerimizi, halkımız bizi belediye başkanı yapması halinde halkımızın emrine vereceğiz” bunda iddialıyız dedi.

Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, şapka, ceket, silah ve robot icatlarının ardından ilginç bir çalışmaya daha imza atıp, daha önce geliştirdiği motosikletler için ‘akıllı kask’ ve ‘konuşan kask’ icatlarından sonra bu sefer de araçlarda emniyet kemerleri için ‘akıllı emniyet kemeri’ yaptı. ‘Akıllı emniyet kemeri’ ile kemer takmadan araç kullanımının önüne geçilebilecek. Emniyet kemeri takılmadan araç çalışmayacak. Çalışır haldeki araçlarda kemerler çıkarıldığında araçlar duracak. Yiğit’in yaklaşık 10 TL’ye mal ettiği ‘akıllı emniyet kemeri’ ile vatandaşlar emniyet kemeri yerine araçlarına kemer tokası ve emniyet kemerlerini sürücü koltuğunun arkasından taksa bile araç çalışmayacak.

“ARAÇ KEMERSİZ ÇALIŞMIYOR”

Geliştirdiği proje hakkında bilgi veren Yiğit, “Bu yapmış olduğumuz sistemin adı ‘akıllı emniyet kemeri’ projesidir. Yeni araçlarda da böyle bir sistem var ama sahte kemer tokası ve emniyet kemerlerini sürücü koltuğunun arkasından dolaştırdıkları zaman uyarı susuyor. Bu şekilde hileli yollara başvurarak emniyet kemerleri takılmadığı da oluyor. Bizimkinde ise sahte tokada takılsa, sürücünün arka koltuğundan da emniyet kemeri takılsa uyarı susmuyor ve araç da çalışmıyor. Sadece kemer takmadığım zaman aracın koltuğuna kimse oturmuyorken, yani araç tamir görecekse çalışıyor. Fakat birisi koltuğa oturduğu zaman hemen araç stop edip uyarıya başlıyor ve araç emniyet kemerini takmadan da çalışmıyor. Araç giderken emniyet kemeri çıkartılırsa tekrar araç stop edip uyarıya başlıyor. Diğer sistemlerdeki gibi hiçbir şekilde hile yapılamaz. Hile yapılabilmesi için sistemin tamamen sökülmesi gerekiyor. Bu sistemin maliyeti 10 TL gibi bir fiyattır. Bunda elektronik devreler yok. Biri koltukta, biri de emniyet kemeri makarasında olmak üzere iki tane anahtar düğmesi var. Ayrıca iki tane de role var. Konuşma sistemi de kendi araç sistemindeki müzik sistemine bağlanabiliyor. Onun için fazla bir maliyette yok. Bu sistemin kandırılabilmesi için sürücünün yanındaki bir kişi emniyet kemerini çekmesi gerekiyor. Bu işlemde biraz zahmetli olduğu için takmakta faydalı olacaktır. Bu araç bu sistemle emniyet kemeri takılmadan çalışmıyor. Emniyet kemerini takmayanlara cezalar kesiliyor. Bu şekilde sistemler kurularak bunların önüne geçilebilir. Çözüm aranıyorsa böyle mekanik çözümler de olabilir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL