MAGAZİN

AĞCA FİLM ÇEVİRİYOR

AĞCA FİLM ÇEVİRİYOR

ağca
Papa suikastının faili Mehmet Ali Ağca, suikastı beyaz perdeye taşımak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Abdi İpekçi cinayeti ve II. Jean Paul suikastının faili olan Mehmet Ali Ağca memleketi Malatya’da düzenlediği basın toplantısında yeni projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Malatya Avşar Otelde düzenlediği basın toplantısında, papa suikastını sinema filmine aktarmak için bir çalışma içerisinde olduğunu filmin isminin de ’Kutsal Kurşun’ olduğunu söyledi.

Konuşmasına hiçbir siyasi partinin yandaşı ve hiçbir tarikat ile cemaatin adamı olmadığını vurgulayarak başlayan Ağca, “La İlahe İllallah, Allah’u Ekber diyerek yola çıktım. Bizim tek bir amacımız var oda ilahi Kelimetullah, Allah’ın adının yüceltilmesi” ifadelerini kullandı.

Vatikan’ı incitmeden dostluk ellerini uzatarak yeni bir dünya ve maneviyat inşa etmek istediğini belirten Ağca, bu projesine de bir sinema eseri ile başlamak istediğini vurguladı.

Kendisini Harvard, Oxford ve Stanford Üniversitelerinde sosyal bilimler dersleri verecek kadar bir seviyede olduğunu ifade eden Ağca, dünyanın merkezi olarak adlandırdığı Malatya’ya gelerek yeni bir mücadelenin ilk adımını attığını kaydetti.

Bu mücadelenin küresel bir dünya mücadelesi olduğunu vurgulayan Ağca, mücadelesinin sadece yalana ve dolana karşı olduğunu dile getirdi.

Mücadelede gücünü milletten alacağını belirten Mehmet Ali Ağca, “Bir film projemiz var. Avatar gibi 2 bin yıllık Vatikan tarihini ve adım adım çöküşünü anlatan” ifadelerine yer vererek papaya attığı kurşunun kutsal olduğunu savundu.

Bu nedenle Kutsal Kurşun’un hikayesini beyaz perde taşımak istediklerini belirten Ağca, filmin çekimlerine ise önümüzdeki nisan ayında başlamayı düşündüklerini söyledi.

Filmde İtalyan ve Amerikalı bir aktörün oynatılacağını ve kendisinin de bazı bölümlerde oynayabileceğini belirten Ağca, kendisinin gençlik yıllarını oynayacak olan oyuncunun da henüz belirlenmediğini kaydetti.

Ağca, yıl sonuna kadar bitirmeyi düşündüğü sikiş filmin çekimlerine Malatya’da başlayacaklarını ve bununda Malatya adına bir tanıtım olabileceğini kaydetti.

Çekecekleri sinema filminde Papa suikastının bin yıl önce karar verildiğini ispat etmeye çalışacaklarını belirten Ağca, bununda belgelerinin mevcut olduğunu savundu.

Mehmet Ali Ağca, “Bambaşka bir dünyanın insanıyım. Türkiye’de yeni bir yol açacağız” dedi. ’Siyasete girecek misiniz’ sorusu üzerine Ağca şunları söyledi: “Hayır, siyaset mümkün değil. Evrensel bir insan, bir siyasi partiye gittiği zaman taraf olmak zorundadır. Tabiatıyla o partinin kuklası, hizmetçisi olmak zorundadır. Allah için siyaset yapanlar varsa onlara teşekkür etmek lazım. Ama ben yapamam. Benim gibi bir insanın siyaset yapması mümkün değil.”haberfedai.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL