DIŞ HABERLER

ABD NE YAPMAK İSTİYOR!?

ABD NE YAPMAK İSTİYOR!?

ABD ne yapmak istiyor?

ABD Dışişleri Bakanlığı, 3 üst düzey PKK’lı terörist hakkında “Adalet için Ödül” programı kapsamında, kimlik ya da yer bilgilerini paylaşanlara toplamda 12 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığının “Rewards for Justice (Adalet için Ödül)” programı kapsamında 3 PKK’lı terörist başının kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü vereceğini açıkladı.

Bakanlık, Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar ve Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül koydu. Adalet için Ödül programının resmi sayfasında teröristlerin fotoğrafları ve kişisel bilgileri ayrıntılı olarak paylaşıldı.

Ankara ihtiyatla karşılıyor

Kararı değerlendiren Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. ‘YPG’yi, PYD’yi PKK’dan ayırıyoruz’ diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar.

YPG ve PYD’yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. ‘Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı şekilde uygulanacak. PYD-YPG unsurları Fırat’ın doğusuna geçecek. Orta devriyeler başladı” ifadelerini kullandı.

“Bununla kimseyi kandırmaları mümkün değil”

”Beklentimiz; ABD’nin PKK’nın Suriye kolu olan PYD-YPG ile angajmanını tamamen bitirmesi. Pozisyonumuz aynı. Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından da son derece önemli” diyen Kalın “Bununla kimseyi kandırmaları mümkün değil. YPG ve PYD’nin, PKK’nın Suriye kolu olduğunu kendileri raporlarında ifade ediyorlar, bunu da herkes biliyor. Cumhurbaşkanımız 3 yıldır hem Obama’ya hem Trump’a her seferinde bunların birbirinden ayrıştırılamayacağını, bunların organik bağının öyle zannedildiği gibi araçsal bir ilişki olmadığını defalarca anlattı. Ortaya koyduk, raporlarıyla anlattık, kimin kimden talimat aldığını. Bunu bilmiyor değiller, bilgi eksikliği söz konusu değil, bir bakış açısı sorunu var, bir politika tercihi var. Bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. Geçen yıl DEAŞ Suriye’de yenildi, bertaraf edildi, zafer ilan ettirler. Fakat şimdi diyorlar ki ‘DEAŞ geri geliyor, dolayısıyla bizim YPG ile anlaşmamızı devam ettirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.ky:yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL