yazarlar

Ne Tür Bir Vatandaşlık istersiniz!?

Ne Tür Bir Vatandaşlık istersiniz!?


Galip Ensarioğlu, şerefli vatandaşlık mı, şerefsiz bağımsızlık mı?
28 Eylül 2017 Perşembe
Hayret doğrusu…

Hani bölgeyi bilmese… Kurtlar Vadisi’nin orta yerinde doğup büyümüş olmasa… Hakikaten, “adamcağıın haberi yok” diyeceğim ama öyle değil…

Galip Ensarioğlu, öncelikle bir milletvekili. Demem o ki, ideolojilerin, siyasetin, terörün en fırtınalı, en hırçın olduğu coğrafyada siyaseti ve ticareti bir arada yürütebilen biri. Bölge konjonktürünü iyi biliyor. Tabiri caizse bu konularda “salağa yatması” mümkün değil!

“Eeee?”

E’si şu…

Şu Kuzey Irak’taki referandum yorumu “şaka gibiydi.” Lafı eğip bükmeden söyleyeyim, “Herkese lo-lo bize de mi lo-lo” yani?

Tutmuş Barzani’den, güvenilir bir siyasi figürmüş gibi söz ediyor.

Doksanlı yıllarda Saddam’ın Baas zulmünden kaçan binlerce Peşmergeye kapılarımızı açmamıza, canlarını kurtarmamıza, beslememize rağmen sırtını ABD ve İsrail’e yaslamamış gibi sanki…

Türkiye’nin arkasından “bağımsızlık mavallarıyla” iş çevirmemiş gibi… Bir kere hangi bağımsızlıktan söz ediyorsunuz kardeşim? “Burada kararı verecek olan, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yaşayan halktır. Herkese de düşen buna saygı göstermektir” derken hangi halk iradesinden söz ediyorsun? İsrail bayrağı altında, Siyonizm’in kumandasında olan “kukla bir Kürdistan halkı mı?”

Sanki referandum yapılmasına Kuzey Irak halkı razı…

Şimdi soruyorum! Oy sandıklarının başında, silahlı Amerikan askerlerinin güvenliği(?) sağladığı bir referandumda, halkın iradesinden söz edilebilir mi? Oy pusulalarına yansıyan sonuç halkın iradesi sayılabilir mi?

Amerika koalisyon güçleri ve PKK-YPG-PYD ile birlikte sözde DAEŞ’le mücadele görüntüsü veriyordu değil mi? Oysa hepimizin bildiği gibi gerçekte o topraklarda “it iti ısırmıyor.” Amerika, sadece PKK versiyonlarını eğitip donatmak için kendince “gerekçe” icat ediyor.

Amerika, sözde PKK terörüne de karşı çıkıyordu. Oysa gerçekte, PKK’lı teröristlere ABD askerleri eğitim veriyor. Bize paramızla silah satmayan Amerika, YPG’ye binlerce TIR, son teknoloji ağır silahı “beleş” gönderiyor.

Şimdi varsayılanı geçelim ve gerçekte var olan nedir onu söyleyelim! Barzani İsrail ve ABD garantörlüğünde, sınırımıza yeni bir terörist devlet yani İsrail terör devleti konuşlandırmaya çalışıyor. Bunu sen de adın gibi biliyorsun.

PKK-DEAŞ-Haşdi Şabi vs… terör örgütlerinin MI6 kumandalı CIA laboratuvarlarında geliştirildiğini herkes biliyor. Bu terör örgütleriyle ülkeleri kontrol etmeye çalıştığını da… Bu mevzular Diyarbakır gibi aşırı siyasallaşmış bir şehirde sokaktaki vatandaşın bile bildiği bir hakikat iken Galip Ensarioğlu bilmiyor mu? Elbette biliyor…

Diyarbakır’da siyaset yapmış oluyor kendince…

Aynen Amerika gibi hem nalına hem mıhına vuruyor. Bölgede mutlak güç olarak, o da Barzani gibilerin sırtını dayadığı devletleri gördüğü için stratejik davranıyor.

Bölgede yaşamanın yolu bu mu yani? Omurgasızlık siyaset mi? Terörist İsrail’in ekmeğine yağ sürecek yorumlar yapmak, iş adamı, siyasetçi stratejisi mi?

Oy sandıklarının başında Amerikan askerlerinin beklediği sefil bir Kürdistan olmasındansa… Referandum sonrasında coşkulu kalabalıkların İsrail bayrağı salladığı bir “kukla” Kürdistan olmasındansa… Daha doksanlı yıllarda binlerce Peşmergenin hayatını kurtaran, misafir eden, besleyen Türkiye’ye karşı sallanacak bir Amerika-İsrail sopası bir Kürdistan olmasındansa… Halkın, Haçlı zihniyetinin Ortadoğu amaçları uğruna, ABD’li askerler ölmesin diye cepheye sürüldüğü bir Kürdistan olmasındansa… Amerika-İsrail tasması takmasındansa… Yani şerefsiz bir bağımsızlıktansa şerefli bir Irak vatandaşlığı daha iyi değil mi?

Neyin kafasını yaşıyorsun sen Ensarioğlu? Kimlerin borazanlığını yapıyorsun?

Kimse kimseyi kandırmasın… Seni de tanıdık Ensarioğlu!Haberin kaynağı için tıklayın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL