GENEL

18 Mart şehitler günü

18 Mart şehitler günü

adem-150x150Adem Kartal
Saygıdeğer okuyucularım:Bugün 18 Mart Şehitlerini anma günüdür.Bu mubarek günün anısına birkaç satırla düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.Kahraman Şehitlerimiz ve gazilerimiz için en değerli edebiyat unsurlarını pespeşe koysak bile,şükranlarımızı ifade etmekte zorlanacağımızı biliyoruz.Bizler yaşadıkça, onlar gönlümüzün en müstesna yerini fazlasıyla.hak ediyorlar.onlara saygımızı ifade etmekte zorlanmaktayız!!

Bugün, büyük Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdür. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük lider,Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki; Çanakkale savaşlarını kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük destanıdır. Büyük Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, Vatanımızın bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımızı kurtarmak ve hizmet etmek için canlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan kahraman aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve muhteşem büyüklüktedir.

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden bize bu kutsal Vatan topraklarını emanet eden,aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şükran gurur ve rahmetle anıyoruz.Mekanınız Cennet olsun.Allah rahmet eyleye..En derin saygılarımızla.A….Kartal.

şehitler

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL